Inginerii Nissan se plictisesc: au făcut scaunul care se "parchează" singur sub birou când baţi din palme

de Daniel Popescu
Marti, 16.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Inginerii Nissan au creat un scaun cu motoare electrice care se "parchează" singur sub birou când baţi din palme prin utilizarea a patru camere video amplasate pe tavan.

Sistemele de asistenţă la parcare nu mai reprezintă un mister pentru producătorii auto, care implementează astfel de tehnologii care vin în sprijinul şoferilor.

Cei de la Nissan au dus însă ideea mai departe şi s-au gândit inclusiv la persoanele care sunt atât de leneşe încât nu vor să împingă scaunul din birou atunci când pleacă de la locul de munca spre casă. Aşa a apărut scaunul cu parcare inteligentă care, aşa cum sugerează şi numele, se poate "parca" singur sub birou.

Pentru asta, baza scaunului foloseşte motoare electrice şi roţi care se pot roti la 360 de grade, iar sistemul presupune şi amplasarea a patru camere video pe tavan. Cu această configuraţie pentru cameră, în momentul în care vrei să pleci acasă trebuie doar să baţi din palme, iar scaunul se "parchează" singur sub birou, indiferent cât de departe este poziţionat în cameră.

Via Motor1

Comentarii (2)

  • stifler
    poate devin foarte buni la scaune , ca la masini mai au de invatat.....
    0 9
  • E obsesia lor pentru ordine si curatenie combinata cu ultra-tehnologizarea tipica societatii japoneze. Diferenta o fac lucrurile marunte. Filosofia unui brand poate fi demonstrata in nenumarate feluri.

    Bravo Nissan!
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru