Feedback

Înmatriculări europene ianuarie-mai 2017: +7.6%. România și Dacia sunt pe plus

Publicat Vineri, 16.06.2017
de Mircea Meşter
Comenteaza 2
Înmatriculări europene ianuarie-mai 2017: +7.6%. România și Dacia sunt pe plus - Poza 1
România se află pe locul al doilea la nivelul UE în ceea ce privește creșterea înmatriculărilor în primele 5 luni ale anului. Dacia crește la rândul său cu 10.6% față de anul trecut.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piața europeană se află pe un trend ascendent în ceea ce privește înmatriculările, iar România și Dacia reprezintă doi dintre polii creșterii la nivel continental.

Conform datelor oficiale oferite de Asociația Producătorilor Auto din Europa (ACEA) pe luna mai 2017, piața auto din Uniunea Europeană a crescut cu 7.6% în mai 2017 față de aceeași perioadă a anului anterior. În perioada ianuarie-mai, piața europeană a crescut cu 5.3%, ajungând la 6.71 de milioane de mașini înmatriculate la nivelul Uniunii Europene.

Pe podiumul creșterilor la nivelul țărilor din UE, România ocupă un meritoriu loc 2 în primele cinci luni ale anului, cu +23.3% față de aceeași perioadă din 2016 (Total: 36.978 de mașini înmatriculate). Singura piață cu o creștere mai mare este Croația (+28.2%).

Clasamentul înmatriculărilor pe mărci dezvăluie un tablou amestecat, cu creșteri și scăderi interesante. Cele mai mari plusuri sunt subliniate în dreptul mărcilor Alfa Romeo (+37.4%), Toyota (+24.4%) și Suzuki (+24.4%), în timp ce în topul scăderilor stau Citroen DS (-35.6%), Honda (-12.2%) și Smart (-7.6%).

Dacia a reușit să crească peste media europeană, adunând cu 10.6% mai mulți clienți în perioada ianuarie-mai 2017 față de primele cinci luni din 2017 (Total: 192.352 de mașini).

via ACEA (PDF)


Comentarii (2)

  • Deci ne convine ceea ce se intampla, sa nu?
    Ca la articolul de Marti legat de inmatricularile second-hand toti eram turbati. Romania e un cos de gunoi! Pai in vest nu se cumpara masini sh? Cum de au o crestere similara cu a noastra atunci?
    1 1
  • pai astea nu sunt inmatriculari de masini noi? cresterea nu e "similara" nici procentual si nici in valori absolute...iar vanzarile de SH nu cred ca sunt suprinse in astfel de infografice
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru