Înmatriculări în Europa: România înregistrează cea mai mare creștere din UE în prima jumătate a anului

de Cornel Șocariciu
Luni, 30.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
8.66 de milioane de mașini noi s-au înmatriculat în Europa în primele șase luni ale anului. Germania rămâne cea mai mare piață cu peste 1.8 milioane de mașini înmatriculate până la finalul lunii iunie. România ocupă prima poziție în topul creșterilor, cu o îmbunătățire de 33.4%.

Piața auto din Europa traversează o perioadă excelentă. În primele șase luni ale anului, europenii au înmatriculat 8.66 de milioane de mașini noi, cu 2.7% mai mult comparativ cu perioada similară din 2017.

Creșterile înregistrate în Germania, Spania și Franța, dar și îmbunătățirile de pe piețele mai mici precum Olanda, Polonia și Suedia au generat valori pozitive la nivelul Uniunii Europene. Totodată, specialiștii spun că această creștere înregistrată pe Bătrânul Continent a fost determinată de numărul mare de modele lansate în ultima perioadă.

"A fost o jumătate de an foarte bună pentru piața din Europa, iar acest lucru se datorează și faptului că producătorii au avut o ofertă generoasă. Producătorii au îmbunătățit modelele deja existente sau au lansat modele noi, iar clienții au din ce în ce mai multe opțiuni. Gama de SUV-uri crește și ea, iar produsele se adresează și mai multor tipuri de clienți, în funcție de buget și nevoi", a declarat Felipe Munoz, unul dintre analiștii Jato Dynamics.

În prima jumătate a anului, pe piața din Germania au fost înmatriculate 1.839.031 de mașini, cu 2.9% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut.

Francezii au înmatriculat 1.183.139 de mașini (+4.6%) în primele șase luni ale anului, iar spaniolii au ajuns la 736.555 de unități (+9.4%) înmatriculate în același interval. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în Marea Britanie. În prima jumătate a anului, britanicii au înmatriculat 1.313.994 de mașini, cu 6.3% mai puține comparativ cu aceeași perioadă din 2017.

România ocupă prima poziție în topul creșterilor de la nivelul Uniunii Europene. În primele șase luni, românii au înmatriculat 60.044 de mașini, în creștere cu 33.4% față de perioada similară a anului trecut. Grecia, Lituania și Ungaria sunt alte piețe care au avut creștere de peste 20%.

Via | JatoDynamics

Comentarii (2)

  • Adrian
    Vai ce rau le merge romanilor guvernati de PSD ...
    1 7
  • ADrian dar ce a facut guvernul pesedist ca sa ajute romanii? Au crescut unele salarii si pensii cu 2 lei si gata au bani de masini noi? Sau cei care muncesc afara sunt de fapt in mare parte cei cu banii? Ingramaditule!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru