Inmatricularile auto au crescut in Romania

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 14.12.2007
Numarul inmatricularilor auto a crescut cu 26%, tara noastra ocupand locul 8 din Europa.

Esential

288.516 este numarul inmatricularilor auto in primele 11 luni ale anului.

Numarul inmatricularilor de masini noi in Romania a crescut cu 26,2% in primele 11 luni ale anului, la 288.389 de unitati, de la 228.516 unitati in perioada similara a anului trecut.

Romania se plaseaza astfel pe locul opt in Europa, in functie de numarul autoturismelor noi inregistrate in primele 11 luni, potrivit datelor publicate vineri de Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA), transmite Mediafax.

Numarul inmatricularilor de masini noi in Europa a crescut, in primele 11 luni cu 1,1%, la 14,82 milioane de unitati, in timp ce in noiembrie a avut loc un declin de 1,1%, la 1,25 de milioane de unitati. Primele trei locuri, la nivel european, in functie de numarul de vehicule noi inregistrate, au fost ocupate de grupul german Volkswagen, cu 2,92 milioane de unitati, urmat de PSA Peugeot Citroen cu 1,92 de milioane de unitati si Ford Motor cu 1,56 de milioane de unitati.

Primele trei piete vest-europene in functie de numarul inmatricularilor de masini noi au fost, in perioada ianuarie-noiembrie, Germania, in pofida unui declin de 8,2%, Italia, cu o crestere de 6,6%, si Marea Britanie cu un avans de 2,5%.

Taguri: ACEA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru