Înmatriculările de mașini noi au crescut cu 38% în februarie în România. Înmatriculările second-hand continuă să scadă

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 16.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat peste 12.000 de mașini noi în luna februarie, în creștere cu 38%, în timp ce volumul înmatriculărilor de mașini second-hand a scăzut cu aproape 8% la 37.000 de unități.

Evoluția peste așteptări a pieței auto din România continuă și în a doua lună a anului, în ciuda faptului că nu a început încă noua ediție a programului Rabla.

Astfel, potrivit datelor centralizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), românii au înmatriculat 12.071 de unități în luna februarie, în creștere cu 37.53% comparativ cu februarie 2018.

Astfel, pe primele două luni ale anului, în România s-au înmatriculat în total 26.023 de unități, în creștere cu 26.81% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Ca de obicei, Dacia este marca preferată a românilor, cu 9.281 de unități și o creștere de aproape 60%, în timp ce Renault a fost pe locul doi cu 2.107 unități, după o creștere de 62%.

Podiumul este ocupat la mică distanță de Ford cu 2.042 de unități, în creștere cu 38%, în timp ce următoarele două locuri au fost ocupate de Skoda (1.756 de unități) și Volkswagen (1.610 unități).

Dintre primele cinci mărci, Volkswagen este singura care a înregistrat o scădere a înmatriculărilor, de aproape 20%.

Între timp, numărul de înmatriculări de mașini second a continuat să scadă. De data aceasta scăderea a fost de 7.61%, corespunzătoare unui nivel de 36.807 unități, în timp ce la nivelul primelor două luni ale anului s-au înmatriculat 72.933 de unități, în scădere cu 7.8%.

Prin urmare, după primele două luni ale anului, românii înmatriculează o mașină nouă la fiecare trei mașini second-hand, după ce în urmă cu puțin timp raportul era și de 1:6.

Via ACAROM

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Parcă chiar astăzi l-am auzit pe secretarul general al PPE incriminând “fantasma naționalismului” de la noi; probabil că și-a făcut curaj după ce a citit despre evoluția spectaculoasă a Daciei. Pe dumnealui (și nu numai) sigur ȋl impresionează performanța comercială a “românilor ȋmpuțiți și ȋnapoiați” și sigur ar recomanda trotineta națională tuturor “cetățenilor cinstiți” (și bogați, evident) din UERSS, dar, din ȋntâmplare, “vârfurile” Uniunii ȋși fâțâie prețioasele dosuri tot ȋn nestematele Triadei, aia pe care vor s-o “sancționeze”.

    Nea Iancu și dumneata, “nebunul” Eminescu, v-ați născut ȋn vremuri nepotrivite harului dvs. – acum ar fi fost cazul să scrieți…și, ooo, câtă “materie primă” (alias politichie) ați fi avut la dispoziție; nici n-ați mai fi avut timp să părăsiți masa de lucru, astfel că aparițiile dvs. la tembeliziuni ar fi rămas la stadiul de himeră.
    5 2
  • dragnea ftw
    bravo PSD!
    4 7
  • Desi cifrele nu sunt inca acolo, tendinta mi se pare totusi de bun augur:
    scad inmatricularile de sh-uri (premium sau nu) si cresc inmatricularile de masini noi (fabricate in romania sau nu).
    2 0
  • A început să se subțieze valul celor care doreau să-și cumpere "second" Din Germania cu 3000-5000 de EUR, După scoaterea taxei de poluare fiecare a fost liber să-și aducă din Vest/Germania mașini vechi, cât le permitea buzunarul. Și oamenii au cumpărat de parcă era sfârșitul lumii,
    De aia în București s-au umplut străzile și fiecare spațiu unde poate fi amplasată o mașină .
    Dacă până acum trei ani mai găseai un loc, acum toate trotuarele și peticele de asfalt sunt pline.

    Și ce să vezi, după un an doi, văd că 90% din mașinile vechi, noi apărute, stau cu săptămânile, iar unele deja au devenit suport de praf, ocupând cu nesimțire locuri de parcare (care oricum sunt pe sponci).

    După ce și-au dat banii pe o mașină de 3000 de EUR, nu mai au bani nici de o întreținere minimală, dar să mai schimbe și ceva piese ce-or fi picat și acum stau cu roțile dezumflate. Dar ei au vrut mașină. Acum au o rablă.
    5 1
  • @ignis nu cred ca ai priceput situatia

    acolo tu vorbesti despre...colectionari
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru