Înmulțire pe bandă rulantă: Mercedes mai lansează un model de performanță, SUV-ul GLC 43 AMG

de Bogdan Mirică
Joi, 17.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a lansat un nou membru în gama sa de performanță. Este vorba despre GLC 43 AMG, o versiune cu mulți cai putere a actualului GLC, rivalul unor modele ca BMW X3 și Audi Q5.

În cadrul evenimentului mondial de lansare a noului Mercedes Clasa C Cabrio, desfășurat cu o zi înainte de Salonului Auto de la Geneva și la care Automarket a luat parte, oficialii brandului din Stuttgart au dezvăluit și o parte din planurile lor de viitor. Mercedes vrea să dețină cea mai mare gamă de modele de performanță, motiv pentru care divizia AMG va scoate produse noi pe bandă rulantă. Zis și făcut.

După ce am văzut versiunea intermediară C 43 AMG Coupe și Cabrio la Geneva, E 43 AMG cu câteva zile în urmă, astăzi facem cunoștință cu un nou membru: GLC 43 AMG. Așadar, patru modele din gama de mijloc AMG, în mai puțin de trei săptămâni.

Noul Mercedes GLC 43 AMG folosește același motor V6 biturbo ca și frații săi, beneficiind de o putere totală de 367 de cai. Cuplul motor este și el unul extrem de generos, atingând 520 de Nm între 2500 și 4500 de rotații. Suficient pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h în 4.9 secunde și pentru a ajunge la o viteză maximă de 250 km/h.

Esential 367 de cai putere oferă noul GLC43 AMG.
4.9 secunde sunt necesare pentru ca GLC43 AMG să atingă 100 de km/h.
250 de km/h este viteza maximă, limitată electronic, a noului GLC43 AMG.
Agregatul este asociat unei transmisii automate cu nouă rapoarte 9G-Tronic, care a reușit să reducă timpul de schimbare a rapoartelor față de o cutie standard. Șoferul va avea la dispoziție mai multe moduri, printre care și Manual, acesta din urmă oferind acces și la padelele din spatele volanului.

Nu lipsește nici tracțiunea integrală 4Matic, care a fost calibrată pentru a oferi 31% din resurse punții față și 69% punții spate, adică raportul necesar unui comportament preponderent sportiv. Din lista de echipamente nu lipsește nici suspensia pneumatică Air Body Control și nici amortizoarele adaptive. De asemenea, mulțumită funcții Dynamic Select, cel de la volan va avea la dispoziție patru tipuri diferite de comportament: Eco, Comfort, Sport și Sport Plus.

La nivel exterior, versiunea Mercedes GLC 43 AMG beneficiază de un pachet nou de accesorii semnate de divizia din Affalterbach, printre care și spoilere față și spate distincte, multe elemente cromate, jante de 19 inch, un difuzor de aer și patru țevi de eșapament.

Opțional, clienții pot comanda și un set de jante de 21 de inch, cu finisaj în două culori.

Noul Mercedes GLC 43 AMG va debuta în fața publicului cu ocazia Salonului Auto de la New York, programat la sfârșitul lunii martie. Comenzile se vor deschide în 4 aprilie, iar primele exemplare vor sosi în showroom la începutul lui iunie.

Comentarii (1)

  • Mi se pare mie sau evacuările duble din poza 6 sunt doar de formă? Se vede foarte inestetic...
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru