Întâlnire de criză la Nissan: japonezii caută succesorul lui Carlos Ghosn, dar simt presiunea din partea Renault

de Paul Cosma
Luni, 17.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul de Administraţie de la Nissan se va reuni luni pentru a desemna succesorul lui Carlos Ghosn, aflat în prezent în arest, dar misiunea japonezilor este una dificilă în contextul presiunilor venite din partea partenerilor francezi de la Renault.

Boardul Nissan are o întâlnire programată pentru astăzi (luni), prima după arestarea fostului președinte Carlos Ghosn, potrivit unor surse citate de Reuters.

Japonezii vor să numească un comitet special care să îmbunătăţească guvernanţa companiei, dar cel mai important subiect de discuție este numirea unui înlocuitor pentru Carlos Ghosn, potrivit acelorași surse.

Misiunea niponilor este una dificilă în contextul presiunilor venite din partea Renault, francezii spunând că inculparea Nissan, dar și a lui Ghosn, creează “riscuri importante” pentru producătorul din Hexagon.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Procurorii japonezi au spus că, printre altele, atât Ghosn, cât și un alt director, Greg Kelly, au conspirat astfel încât să nu declare aproape 90 de milioane de dolari din banii pe care Ghosn i-a câștigat la Nissan în perioada 2010-2015.

Via Reuters

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru