Interesul pentru hibrizi a scazut

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 17.07.2007
In Statele Unite clientii incep sa fie mult mai interesati de modelele diesel in detrimentul modelelor hibride.

Un studiu realizat de J.D. Power a aratat ca potentialii clienti opteaza din ce in ce mai putin pentru modelele hibride. Daca anul trecut 57% dintre clienti se interesau de achizitionarea unui model hibrid in Statele Unite, anul acesta procentul a scazut la circa 50%.

Studiul a fost realizat in urma culegerii unor date in perioada mai-iunie si a concluzionat ca interesul pentru modele hibride a scazut, chiar daca pretul benzinei a crescut in ultima perioada.

Analistii de la J.D. Power au aratat ca interesul clientilor se indreapta din ce in ce mai mult catre modelele cu motoare diesel.

Studiul arata ca in 2006 circa 12% dintre clienti se interesau de modele diesel, iar in acest an numarul lor a crescut pana la 23%.

Comentarii (4)

  • prudentul
    lipseste o informatie....
    ...esentiala, dupa parerea mea. Am citit mai multe stiri despre pretul benzinei in State, dar nu si despre pretul motorinei. Nu cumva diferenta de pret inclina balanta spre modelele diesel? Habar n-am, ca nimeni nu s-a obosit sa faca un comparativ pe tema asta.

    Va rog, am fost si eu ziarist si printre primele lucruri invatate a fost cel in care o stire trebuie sa raspunda la intrebarile: unde, cand, cine, ce, de ce ?
    0 0
  • Ai pus punctul pe "I"
    incercati sa nu va mai axati pe partea de senzatie a unei stiri care singura creeaza dezinformare,nu informare. nu mai evitati subiectul real in sinea sa. stiu ca oamenii apreciaza stirile pe banda rulanta(astfel acoperiti tinte sigure in public) dar si un articol bun si inspirat din surse si studii relevante va poate aduce respect....
    0 0
  • Ce e si mai interesant, am gasit un articol publicat in 08.05.2007 pe www.forbesauto.com, unde este citat aceeasi sursa (J.D. Power and Associates), in care spune ca numarul hibrizilor in circulatia va creste la 44% (din numarul total al autovehiculelor in circulatie) pana in 2012. Acum sa ne hotaram, ori ori.
    Doua linkuri pentru cei interesati :)
    http://www.forbesautos.com/buyersguide/hybrids/?partner=fdc_ss_bestgreencars07
    http://autos.yahoo.com/articles/autos_content_landing_pages/206/the-hybrid-dilemma
    0 0
  • AndreiRN
    Preturi
    Uite aici un link direct la preturile de benzina/motorina din SUA pt cei interesati.
    http://www.losangelesgasprices.com/
    Eu personal sunt un fan diesel si posed 3 vehicule pe motorina pe care le alimentez cu o combinatie de ulei vegetal uzat + motorina. Pretul la motorina fluctueaza vara-iarna deoarece in nord incalzirea se face cu un fel de motorina si cererea creste. Iarasi apare avantajul zonelor agricole care iau motorina la un pret mai redus pt agricultura dar .....
    Un hibrid pe motorina ar fi super interesant pt multi.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru