Interzicerea mașinilor diesel în orașe are deja efecte: doar 32% dintre mașinile vândute în februarie au fost diesel

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 05.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doar 32.5% dintre mașinile comercializate în Germania în luna februarie au avut propulsie diesel, în timp ce unitățile cu motoare pe benzină au ajuns la aproape 63%.

Justiția din Germania a stabilit la sfârșitul lunii februarie că orașele au libertatea de a interzice circulația mașinilor cu motoare diesel pentru a reduce poluarea, iar analiștii anticipează că acest lucru va conduce la o scădere accelerată a vânzărilor.

Datele furnizate de autorități pentru luna februarie indică faptul că locuitorii din Germania anticipau o astfel de măsură drastică, întrucât doar 32.5% dintre mașinile comercializate aici au avut motor diesel, în timp ce propulsia pe benzină a ajuns la 62.9%.

Practic, vânzările de mașini diesel au scăzut în Germania cu 19.5% în februarie comparativ cu luna februarie a anului trecut. La nivelul anului 2017, motoarele diesel aveau o cotă de piață de 39% în Germania, în scădere puternică comparativ cu cota de 48% înregistrată în 2015, anul în care a izbucnit scandalul Dieselgate.

Aceste cifre vin în contextul în care vânzările au crescut cu 7%, la 261.700 de unități, ceea ce a dus totalul de pe primele două luni la 531.000 de unități, cel mai mare nevel din 1999.

Autoritățile locale germane se gândesc la diverse soluții pentru limitarea poluării, iar interzicerea mașinilor diesel este în multe situații soluția cea mai simplă de implementat. Pe lângă orașele germane, și alte mari orașe europene se pregătesc pentru astfel de măsuri, inclusiv Paris, Madrid sau Atena.

Via DW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru