Întoarcerea la clasic: La 100 de ani de la primul său pick-up, Chevrolet pune sigla din 1918 pe două modele

de Petre Barac
Vineri, 29.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet sărbătorește anul viitor un secol de la primul său pick-up și vrea să folosească sigla sa celebră din 1918 pe două modele aniversare.

În 2018, Chevrolet împlinește 104 ani de la introducerea siglei sale în formă de papion și un secol de când construiește pick-up-uri.

Cu ocazia acestui eveniment important, compania vrea să producă două pick-up-uri speciale care vor beneficia de sigla specială din 1918. Astfel, pick-up-urile Silverado și Colorado vor renunța la papionul auriu pentru unul încărcat de istoria Chevrolet.

Cele două modele sunt așteptate să apară pe piață în lunile octombrie (Silverado) și noiembrie (Colorado).

"Papionul Chevrolet", aşa cum este numit de reprezentanţii mărcii, a fost desenat de William C. Durant, co-fondatorul mărcii americane, în 1902, iar primul model de serie care l-a afişat a fost Chevrolet H-2 Royal Mail, urmat de H-4 Baby Grand.

În cei 100 de ani de carieră, “papionul” Chevrolet a fost schimbat de 10 ori. Ultima actualizare a avut loc în 2011, când sigla lansată în 2004 a primit un set de muchii cromate. Sigla din 2004 a mărcii Chevrolet a fost schimbată pentru a marca întoarcerea pe piaţa din Europa, piață de pe care marca americană a ieșit ulterior din nou.

Via Autoweek

Comentarii (2)

  • Lool, deja am orgasm.
    Cred ca imi iau un Chevy din 2017, ii comand o emblema din aia veche de pe aliexpress la 2$ si il fac editie aniversara :))
    5 6
  • Intresant este faptul ca folosirea acestei sigle este aproape contemporana cu parasirea firmei Chevrolet de catre cel carea i-a dat numele.... Louis Chevrolet
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru