Introducerea testelor WLTP va afecta vânzările de mașini la nivelul anului 2018: piața europeană va crește cu numai 0.8%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 07.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările de mașini vor ajunge la 14.4 milioane de unități în Europa în anul 2018, în creștere cu numai 0.8% comparativ cu anul trecut, ca urmare a introducerii testelor WLTP, potrivit unor estimări.

Piața auto europeană este afectată în această perioadă de trecerea la noul test de emisii WLTP, care a înlocuit vechiul test NEDC.

În condițiile în care producătorii au nevoie de timp pentru a introduce modificări la motoare, vânzările au înregistrat un declin puternic de 23.5% în luna septembrie. Specialiștii anticipau un reviriment începând din luna octombrie, însă vânzările au scăzut cu 7.3% în cele mai importante 5 piețe europene.

"Chiar dacă multe dintre modelele care au devenit temporar indisponibile din cauza testelor WLTP au revenit la vânzare în octombrie, se pare că este nevoie de mai mult timp pentru ca volumul înmatriculărilor să reflecte asta", explică David Oakley, analist la compania de analiză LMC Automotive.

În acest context, compania de consultanță anticipează că vânzările pentru anul 2018 vor ajunge la 14.41 de milioane de unități în Europa în 2018, în creștere cu numai 0.8% comparativ cu anul 2017. Anterior, compania anticipa că piața auto europeană va încheia anul cu o creștere mai mare, la circa 14.5 milioane de unități.

De asemenea, LMC Automotive a schimbat în scădere și prognoza pentru anul viitor.

În loc de 146 milioane de unități, compania anticipează acum vânzări totale de 14.54 milioane de unități în 2019, atât ca urmare a testelor WLTP, cât și prin prisma perspectivelor economice din principalele piețe europene. "Scăderea previziunilor reflectă o creștere economică mai slabă în anumite piețe majore", potrivit celor de la LMC Automotive.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru