Investigație: Fiat Chrysler riscă amenzi usturătoare pentru că ar fi fraudat testele de emisii în Franța

de Petre Barac
Marti, 28.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Fiat Chrysler riscă amenzi de câteva miliarde de euro din partea guvernului francez pentru că producătorul ar fi fraudat testele de emisii în Hexagon, potrivit publicației Le Monde.

Mai mulți producători auto, printre care și Fiat Chrysler, sunt anchetați de procurorii francezi după ce testele efectuate au arătat că emisiile de oxizi de azot au depășit cu mult limita legală.

Ancheta demarată în Franţa referitoare la posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel produse de Fiat Chrysler Automobiles se concentrează pe maşini care au generat în această ţară vânzări de 152 de milioane de euro în perioada 2014-2016, conform Le Monde.

Emisiile de oxizi de azot ale modelelor diesel Jeep Cherokee şi Fiat 500X sunt de 11 mai mari decât limita legală, atunci când testele se desfăşoară pe o perioadă mai îndelungată de timp, comparativ cu durata uzuală de 20 de minute.

Autoritățile franceze spun că FCA ar fi folosit un soft ilegal care să permită maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Grupul FCA susține că acuzaţiile apărute în presă nu au nici o bază, dar compania cooperează cu investigatorii.

Procurorii francezi au deschis o anchetă cu privire la posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel produse de Fiat Chrysler, Renault, Volkswagen şi Peugeot-Citroen.

Amenda maximă care poate fi impusă de autorităţile franceze este de 10% din cifra globală de afaceri a celor patru producători auto, sau 9,62 miliarde de euro în cazul FCA.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru