Investiții în cercetare și inovare: Marea Britanie pune la bătaie un miliard de lire sterline pentru promovarea mașinilor electrice

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Vineri, 13.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marea Britanie vrea să investească un miliard de lire sterline în promovarea mașinilor electrice și a altor vehicule cu emisii reduse de carbon.

Guvernul britanic are o strategie până în 2021 prin care dorește să atingă anumite obiective în legătură cu schimbările climatice. În total, 2.5 miliarde de lire sterline au fost alocate în acest sens.

Unul dintre capitolele importante ale strategiei este reprezentat de mașinile electrice, pentru care britanicii pun la bătaie un miliard de lire sterline. Banii presupun investiții consistente în cercetare și inovare pentru ca emisiile de carbon să fie reduse.

În luna iulie, Guvernul de la Londra a anunțat că vrea să interzică mașinile cu motoare diesel și pe benzină începând cu anul 2040.

Emisiile gazelor cu efect de seră sunt considerate “vinovate” de încălzirea globală, iar britanicii vor să le reducă aproape la jumătate până în 2050, prin comparație cu anul 1990.

Via Autonews

Comentarii (4)

  • - comunisti
    - socialisti
    - ecofascisti
    - aplaudaci
    ...ce mai e? ah, da
    - lenesi
    - prosti

    as mai adauga
    - bautori de ceai
    - mancatori de fasole, oua si carnati
    - EXbrexitsi (sau asta nu se pune ca e de bine?)

    semneaza: un roman care stie!

    PS cu 2.500.000.000 de lire deschideau 10 campuri petrolifere in Marea Nordului, da'i draku de britsi urati.
    5 7
  • Pe mine ma amuza asta cu reducerea gazelor cu efect de sera la nivel global, dar se vorbeste doar de masini, cand ele sunt responsabile pentru 10-15% din total, restul domeniilor si industriilor...pauza. Masinile electrice vor reduce poluarea doar in orase, dar la nivel global nu se prevede nimic care sa diminueze aceasta problema, deci cum se vor reduce la jumatate pana in 2050?
    7 0
  • marius
    cineva vrea sa faca bani din baterii
    altii din motoare electrice sau/ si hibride.

    PS: e trendul urmatorilor 10;20 ani
    6 0
  • Mii, milioane, miliarde...
    Toate astea au o singură rezultantă: banul. Banul a făcut lumea înfloritoare, de ban vom sfârși.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru