Investiții în cercetare: Universitățile Cambridge și Oxford participă la crearea unui institut al bateriilor pentru mașini electrice

de Petre Barac
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul din Marea Britanie a anunțat un plan de investiții de 65 de milioane de lire sterline pentru înființarea unui institut de cercetare în domeniul bateriilor pentru mașini electrice. Celebrele universități Cambridge și Oxford se vor alătura proiectului.

Autoritățile din Marea Britanie iau în serios avântul mașinilor electrice pe piața internațională și vor să fie pregătite pentru noua eră în care a intrat industria auto.

În acest sens, Guvernul de la Londra vrea să creeze o entitate care să se ocupe cu dezvoltarea tehnologiei pentru viitoarele baterii ale mașinilor electrice.

Sunt puse la bătaie 65 de milioane de lire pentru înființarea institutului “Faraday Battery”, care va avea specialiști din șase universități: Cambridge, Oxford, Warwick, Imperial College London, Newcastle University și University College London.

“Avem deja o vastă experiență în acest domeniu, iar crearea Faraday Battery Institute și colaborarea dintre cele șase universități reprezintă o oportunitate unică prin care tehnologia bateriilor electrice să devină mai accesibilă”, a declarat un reprezentant al Guvernului londonez.

Universitățile vor investi peste 13 milioane de lire pentru un sediu al institutului, care să ușureze comunicarea dintre mediul de afaceri și cercetători.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • 65.000.000 pentru infiintare din care 13.000.000 pentru sediu.

    Sunt cifre ce dovedesc doar birocratie, mita, nepotisme, etc. Intr-un cuvant o gaura neagra, bani bagati in nimic. Ce, bateriile de la chiosc nu sunt bune?
    4 2
  • Edikkk
    UK si mai ales Oxford si Cambridge sunt foarte buni gestionari de bani, poate cei mai buni din lume !

    Serios.

    Nu conteaza cat costa sediul daca ei stiu ce si-au propus ca sa atinge obiectivele. Pun 1000 ingineri indieni (platiti cu rupii la ei acasa in India) sa lucreze si eu construiesc sediu pentru englezii sefi si merge treaba, stai tu linistit.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru