Investiții străine: o companie elvețiană împrumută bani europeni pentru o fabrică de piese auto în Satu Mare

de Petre Barac
Luni, 20.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Alu Menziken împrumută 25 milioane euro de la BERD pentru o nouă fabrică în România, care va produce componente pentru nume mari din industria auto și aeronautică.

Alu Menziken este o subsidiară a grupului elvețian Montana Tech Components care vrea să construiască o fabrică de piese din aluminiu în țara noastră.

Compania a anunțat un împrumut de 25 de milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru o fabrică la Medieșu Aurit (județul Satu Mare), care va produce componente destinate atât industriei aeronautice, dar și companiilor din domeniul auto, precum Audi, BMW, Bentley sau Daimler.

“Această nouă investiție este parte a eforturilor noastre de a stimula investițiile directe în România, cu scopul de a crea noi locuri de muncă și a crește competitivitatea companiilor care modelează industria locală și forța de muncă. Creșterea continuă a investițiilor făcute de Montana Tech pe această piață demonstrează că România își construiește cu succes reputația de a fi o destinație favorabilă pentru investiții, în special în sectorul manufacturier", a spus Matteo Patrone, directorul regional al BERD.

Investiția totală în noua fabrică va însuma peste 44 de milioane de euro.

În prima etapă vor fi construite două hale de producție, numărul de angajați urmând să depășească 600 de persoane.

Compania a primit pentru acest proiect și un ajutor de stat de 20 de milioane de euro. Grupul Montana Tech controlează și producătorul de piese din aluminiu UACE Maramureș, care exportă structuri metalice către Airbus, Alenia și Boeing.

Via Profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru