iOS pentru mașini autonome: Tim Cook confirmă faptul că Apple se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă

de Cornel Șocariciu
Marti, 13.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple a renunțat la un vehicul autonom. Resursele companiei se îndreaptă doar către dezvoltarea tehnologiei de conducere fără intervenția șoferului.

Tim Cook, directorul general Apple, a confirmat că firma pe care o conduce se concentrează pe dezvoltarea sistemelor destinate viitoarelor vehicule autonome.

"Ne concentrăm pe sistemele autonome. Este o tehnologie de bază pe care noi o vedem ca fiind foarte importantă. Ne-o imaginăm (tehnologia de conducere autonomă n.r.) ca fiind mama tuturor proiectelor de Inteligență Artificială", a declarat Tim Cook într-un interviu pentru Bloomberg.

Tehnologia autonomă este extrem de importantă, iar producătorii auto au înțeles acest lucru. Au existat constructori (BMW, General Motors) care au pompat sute de milioane de dolari pentru a deschide birouri în Silicon Valley și pentru a cumpăra startup-uri din acest domeniu. Alți producători (FCA) mizează pe parteneriate cu firme cu foarte multă experiență.

În primă fază, Apple a încercat să construiască propria mașină autonomă, dar au fost nevoiți să se dedice unui singur lucru. Atunci au ales dezvoltarea software-ului autonom.

Via | Bloomberg

Comentarii (1)

  • Adica vor sa faca un soft care sa poata controla masinile mai multor producatori? Cam greu... Un fel de Windows. Vor trebui sa lase ceva libertate producatorilor, si asta e atipic Apple.

    Oricum viitorul suna cam banal. Motorul electric e doar unul, sistemul de operare va fi si el acelasi... unde mai sunt diferentele intre masini? Rotile, pielea scaunelor.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru