iPhonizarea industriei auto: americanii vor cumpăra maşini americane produse în China

de Daniel Popescu
Luni, 16.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors va comercializa în Statele Unite modelul Buick Envision produs integral în China. "Calitatea producţiei din China îndeplineşte cerinţele celei mai restrictive pieţe din lume".

Calitatea producţiei din China îndeplineşte cerinţele celei mai restrictive pieţe din lume.

Yale Zhang
Consultant Automotive Foresigh
Aproape orice produs electronic sau electrocasnic comercializat în prezent în Statele Unite şi Europa este produs în China, de la aspiratoare la iPhone-uri, tablete şi laptopuri, însă industria auto a fost imună la aceasta metodă de afaceri prin prisma complexităţii procesului de fabricare.

Lucrurile sunt însă pe cale să se schimbe, întrucât General Motors, cel mai mare producător american de maşini, intenţionează ca anul viitor să vândă pe piaţa din Statele Unite modelul Buick Envision produs integral în China.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia The Wall Street Journal, constructorul american va importa SUV-ul american de la fabrica din provincia chineză Shandong.

Chiar dacă maşina este dezvoltată de Detroit, este produsă în China de ingineri şi muncitori chinezi.

Jennifer Li
Vicepresedinte Shenzhen Deren Electronic
Reacţiile nu au întârziat să apară.
"Este o piatră de hotar. Chiar dacă maşina este dezvoltată de Detroit, este produsă în China de ingineri şi muncitori chinezi", spune Jennifer Li, vicepreşedintele companiei Shenzhen Deren Electronic care produce componente pentru industria auto.

Yale Zhang, un consultant al companiei Automotive Foresigh din China, este şi mai categoric în această privinţă. "Calitatea producţiei din China îndeplineşte cerinţele celei mai restrictive pieţe din lume".

Primul constructor non-chinez care a încercat să vândă maşini produse în Asia pe teritoriul american a fost Volvo. Constructorul suedez este totuşi deţinut de chinezii de la Geely şi a vândut doar un număr limitat de maşini produse în China.

Via Wall Street Journal

Comentarii (6)

  • inexorabil
    S-ar putea să dispară sigla arhicunoscută, de culoare albă pe fond albastru, a gigantului din Detroit și, ȋn locul ei, să ne trezim cu o inscripție galbenă – 通用汽車 (GM, ȋn chineză) – pe fond roșu. Eventual, dedesubtul inscripției vor fi plasate secera și ciocanul.

    Envision? Eu l-aș numi NoVision. Le-aș propune ștabilor din RC să posteze un exemplar lângă piatra funerară a lui David Dunbar Buick, iar când noua emblemă va fi gata, să fie imprimată pe capotă.
    13 4
  • Pentru a demonstra increderea in calitatea produsului fabricat in China, GM sau alt concern, sa incerce sa vanda aceste modele in Europa, pentru ca dupa parerea mea, tot Europa ramane cea mai pretentioasa piata, mai ales cand vine vorba de modele mai scumpe sau cu pretentii.
    14 2
  • hunter
    Atata timp cat respecta niste standarde de calitate,nu vad unde ar fi problema. Masina arata destul de bine.
    5 1
  • Se face asta tocmai pentru ca, in plina campanie, candidatii la presedentia SUA spun "Sa luam America inapoi" :))
    8 0
  • Dumitru
    In anii 50, produsele japoneze erau ridiculizate in America.
    La fel, cele coreene in anii '80.
    Americanii au invatat, in timp, ca nu e bine sa ii subestimezi pe ceilalti.

    China a plecat de jos in industrie.
    Si in cea de bunuri de consum, si in domeniul constructiilor, si in cea auto, si in aviatie sau in domeniul aerospatial.

    Dar romanasii care le stiu pe toate si sunt convinsi ca in afara de nemti nu exista nimic in materie de masini, ignora faptul ca tara asta imensa cat un continent numita China are o istorie de 5000 de ani, ca a fost o civilizatie egala cu Imperiul Roman, ca a dat umanitatii unele din cele mai importante descoperiri.

    China a dormit vreme de doua secole. S-a trezit la inceputul anilor 80.
    In trei decenii a construit 110 000 km de autostrada, 14 000 de kilometri de cale ferata de mare viteza, a dus oameni in cosmos. Dar, mai ales, a scos 400 de milioane de oameni din saracie.

    Romanasii care dispretuiesc China numind-o cu dispret "comunista" si "copy-paste" ar face bine sa fie un pic mai atenti la modul in care o trateaza acum americanii.

    Pentru ca baietii aia de peste ocean nu sunt deloc ignoranti. Sau poate unor romanasi li se pare ca americanii sunt destepti doar cand cumpara masini germane si japoneze dar sunt prosti cand colaboreaza cu China?
    6 0
  • aia numai a masina americana nu arata
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru