Ipoteze: Lamborghini Aventador în "uniformă" de poliţist

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 31.05.2011
O echipă de designeri a desenat versiunea de poliţie a lui Lamborghini Aventador. În trecut, constructorul italian de supercar-uri le-a donat poliţiştilor două exemplare Gallardo echipate complet.

Designerii de la Milanno ArtWorks au desenat versiunea de poliţie a lui Lamborghini Aventador. Pentru moment, supercarul din Sant’Agata nu le-a fost oferit pe post de coleg carabinierilor, dar modelul ar putea să devină colegul poliţiştilor italieni în viitor. Cei de la Milanno ArtWorks au desenat şi interiorul acestui model, vopsind scaunele în albastru şi echipând interiorul cu o parte din echipamentele necesare oamenilor legii.

Lamborghini Aventador este echipat cu un motor V12 de 6.5 litri, care dezvoltă 700 CP la 8.250 rotaţii pe minut. Cuplul maxim furnizat de propulsorul aspirat este de 690 Nm şi este atins la 5.500 rpm. Accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 2.90 secunde. Poliţia italiană ar putea folosi acest model pentru răspuns rapid la situaţii de criză şi pentru transportul organelor în situaţii de urgenţă. În plus, acesta se pretează urmăririlor la viteză mare, Aventador fiind capabil să depăşească cu uşurinţă "pragul" de 300 km/h.

Poliţia din Italia a primit, în urmă cu trei ani, două exemplare Gallardo LP560-4. Repectivele modele au fost echipate cu numeroase dispozitive high-tech, cum ar fi un sistem automat de recunoaştere a plăcuţelor de înmatriculare, care poate să trimită în timp real informaţii la sediul central al poliţiei şi să informeze şoferul modelului Lamborghini despre vehiculul respectiv.

În plus, camera video este cuplată unui sistem GPS, care înregistrează toate informaţiile legate de locul în care a fost filmată fiecare secundă de pe "peliculă".

Via | Turbo.fr

Comentarii (3)

  • Mircea
    Lamborghini este mult mai tare decat Ferrari .
    12 7
  • Aventador de poliție
    va fi(dacă va deveni realitate) cea mai puternică mașină de poliție!
    10 0
  • cristi
    @mircea
    scrie ferrari fxx pe google:)
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru