Istoria masinilor lui Bond

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 28.11.2006
AutoMarket va prezinta cele mai celebre modele de masini care au aparut in episoadele seriei "James Bond".

De circa 50 de ani, filmele din seria James Bond fac istorie in lumea cinematografiei. Va anuntam ca ultima realizare din aceasta serie, "Casino Royale" a batut toate recordurile in Box Office. Dar un lucru semnificativ a celor 21 de filme cu agentul 007 sunt masinile acestuia. De-a lungul anilor, mai multe marci auto s-au intrecut in a obtine “rolul” masinii care va fi prezenta in peripetiile lui James Bond. Cea mai prezenta marca a fost Aston Martin, totul culminand cu ultima ei aparitie, anul acesta, prin modelul DBS.

Prima data cand un Aston Martin si-a facut aparitia in seria James Bond a fost in anul 1964 in "Goldfinger" cand Sir Sean Connery a condus un model DB5. Alte modele Aston care au aparut in filmele cu Bond sunt V12 Vanquish si V8 Vantage Volante. Cel mai controversat moment din istoria masinilor lui Bond a fost alegerea lui BMW Z3 in "Goldeneye" din 1995. A fost prima masina non-britanica condusa de eroul spion. Z3-ul a avut o scurta aparitie in primul rol Bond a lui Pierce Brosnan.

In ciuda controverselor, banii celor de BMW le-au fost de folos producatorilor filmului, iar in "Tomorrow Never Dies" din ’97 Bond a putut fi vazut la bordul unui BMW 750iL.

Alta marca care si-a facut modelele celebre prin filmele cu Bond a fost Lotus, cu modelele Esprit S1 si Esprit Turbo. Espirit S1 a aparut in "The Spy Who Loved Me" din 1979, iar cel de-al doilea in "For Your Eyes Only" din ’81. In James Bond-ul din 1983, "Octopussy", au loc doua aparitii ciudate, Mercedes 250E si Alfa Romeo GTV. Cel mai inedit autovehicul pe care agentul nostru l-a condus a fost autobuzul AEC Regent RT-type double-decker in episodul "Live and Let Die" din 1973.

Comentarii (8)

  • Adrian
    ASTON
    Nici o masina nu se compara cel putin ca design cu Aston. Este cea mai frumoasa masina.
    0 0
  • Horatiu
    Erata
    "The Spy Who Loved Me" din 1997??? Poate 1979!!!
    0 0
  • mircea
    Horatiu
    Asa e, merci, s-a corectat.
    0 0
  • Aston.......
    Cert este ca una din caracteristile masinilor Aston Martin este ca se strica relativ usor (fabricatie britanica),acum ca au ajuns la asa prestigiu nu cred ca si-ar permite sa greseasca.Totusi parca asteptam un alt tip de masina in seria asta.....
    0 0
  • migrisan
    Aston
    Am citit într-un almanah că există în circulaţie un Rolls-Royce din 1912 care are 1.200.000 Km la bord şi merge în continuare fără reparaţie capitală, (fabricaţie britanică) sic..! E drept că nu a "jucat" în vre-un film cu Bond...! Vă doresc în continuare " o zi bună" că " Bună ziua" nu se mai dă demult pe la noi!
    0 0
  • beautiful
    aston martin ESTE cea mai frumoasa masina din lume,ca e clasica, ca e moderna!si nu stiu de unde scoate tipul ala faza ca se strica relativ usor(!??).si e cool ca nu prea ai cu ce sa o compari!poti merge intr-un aston si la opera si sa faci liniuta cu un porsche!si despre masinile britanice, take a look at morgen, marcus, catherham, jaguar etc.
    0 0
  • masini bond
    S-a uitat ca intr-unul din filme apare un Z8. Oricum, numai masini de prima mina.
    0 0
  • viper
    ma dupa parerea mea c ea mai frumoasa masina este VIPER SRT10 510 PS-cai putere cu c ea mai buna comparatie; corvet c. CU 506 CAI PUTERE CU CEA MAI BUNA TRACTIUNE DE LA LAMBORGHINI NU SE COMPARA CU NICI O MASINA UITATI VA SINGURI
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru