Italia: Guvernul pune presiune pe Marchionne pentru a nu externaliza producţia

de Sebastian Toma
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Industriei din Italia a anunţat public intenţia de a discuta cu Sergio Marchionne despre viitorul concernului Fiat în Italia, în încercarea de a evita mutarea Fiat în alt stat.

Flavio Zanonato, Ministrul Industriei în Italia, a declarat pentru pulicaţia Sole 24 Ore că se va întâlni cu Sergio Marchionne pentru a discuta despre viitorul Grupului Fiat în Italia. Potrivit AutomotiveNews, Grupul Fiat vrea să-şi mute sediul fiscal în Regatul Unit după ce va finaliza o fuziune cu cei de la CNH Global NV. Reprezentantul guvernamental a declarat că intenţionează să pună presiune pe şeful Grupului Fiat, pentru a asigura că Italia va produce în continuare modele Fiat şi că Grupul Fiat va conta în continuare pe ţara în are a debutat marca pe care o conduce. În prezent, Grupul Fiat este cel mai mare angajator particular din Italia.

Fuziunea cu Grupul CNH ar putea duce la tratarea Grupului Fiat drept o companie britanică, care ar duce la reduceri semnificative din punctul de vedere al taxelor. ”Un domiciliul fiscal în Regatul Unit ar pune acţionarii noştri la acelaşi nivel cu investitorii principalilor concurenţi”, a declratat reprezentantul Fiat Industrial, divizia constructorului italian responsabilă de această mutare.

Urmareste Automarket
Grupul Fiat ia în considerare şi mutarea sediului în Statele Unite ale Americii, din moment ce deţine corporaţia americană Chrysler.
Posibilitatea mutării Fiat din Italia a nemulţumit reprezentanţii sindicaliştilor Fiat, care se temeau că marca ar putea să închidă şi fabricile din Italia odată cu mutarea sediului. Întreaga situaţie este complicată de faptul că şomajul din Italia a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 20 de ani, de unde şi nevoia de implicare a Guvernului.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (4)

  • Care productie......?
    17 12
  • @slVW_83
    Hahahahahahahaha!!! Ai un vot de la mine!!Tare si spontan ce sa zic
    9 7
  • vremuri grele se anunta pentru unii.....
    13 0
  • AndreiRN
    Adica sa nu aduca piese si motoare asamblate din China?
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru