Italienii gândesc în cifre: Alfa Romeo 4C nu va mai avea un înlocuitor din cauza vânzărilor slabe

de Bogdan Mirică
Joi, 21.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo 4C nu a reușit să atragă numărul de clienți așteptat, nici măcar în Statele Unite. Motiv pentru italienii nu vor mai produce un înlocuitor.

Urmareste Automarket
Chiar dacă a fost lăudat de jurnaliștii din toată lumea și a fost privit ca un simbol al renașterii Alfa Romeo, modelul 4C nu a reușit să atragă foarte mulți clienți. Și, cum orice model este ținut în viață de vânzările sale, Alfa Romeo a decis să nu ducă mai departe povestea coupe-ului sportiv.

Din cauza vânzărilor slabe, italienii nu vor mai lansa un succesor, ceea ce înseamnă că anul 2020, atunci când ar trebui să se încheie cariera lui 4C, va fi și anul în care nu vom mai vedea un model Alfa Romeo în acest segment.

Piața din Statele Unite nu a reușit nici ea să se ridice la înălțimea așteptărilor, deși 4C a fost ales să relanseze brandul pe piața americană.

Doar 309 unități Alfa Romeo 4C s-au vândut în primele șase luni ale lui 2016, adică chiar mai puține decât Dodge Viper, o altă mașină care nu va mai fi produsă după încheierea actualei generații. Renunțarea la acest două mașini emblematice demonstrează că Grupul Fiat-Chrysler gândește doar în cifre.

Rămâne de văzut cât de bine va fi văzut și sedanul Giulia, așteptat să ajungă și el pe piața din SUA.

În prezent, Alfa Romeo 4C, disponibil cu două variante de caroserie (coupe și cabrio), este cel mai accesibil model sportiv construit pe un șasiu monococă din fibră de carbon. Are un motor de 1.75 litri și o putere totală de 237 de cai putere. Deși resursele sunt modeste, masa totală ajunge la numai 1000 de kilograme, generând astfel un comportament sportiv apreciat la nivel mondial.

Comentarii (2)

  • Cel mai ieftin 4C este mai scump decat cel mai scump Lotus Elise. Este mai scump decat un Boxster S in echiparea de baza. Iar lista se poate continua cu: Z4 sDrive35is, SLC 43 AMG, TTS, F-Type, Mustang GT, 370Z Nismo. Asta inainte de a lua in calcul masini SH, gen 911 Garrera S.
    Imi place 4C, dar este greu de vandut in numar mare in aceste conditii. Este o jucarie scumpa.
    17 2
  • sursa?
    Ar fi frumos sa citati sursa
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru