Italienii și deadline-urile: lansarea noii generații Maserati GranTurismo a fost amânată pentru anul 2019

de Bogdan Mirică
Marti, 25.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși trebuia să apară la finalul anului 2018, noul Maserati GranTurismo a fost amânat. Italienii susțin că au nevoie de mai mult timp pentru a dezvolta o platformă nouă.

În dulcele stil italian, o mașină mult așteptată a grupului Fiat va fi amânată. Este vorba despre noua generație Maserati GranTurismo, promisă de Sergio Marchionne, președintele FCA, la sfârșitul anului 2018.

Marchionne susținea că noul GranTurismo se va inspira masiv din conceptul Alfieri, prezentat în 2014. Au trecut trei ani de atunci, iar GranTurismo a ajuns deja la 9 ani de carieră, prea mult chiar și pentru un model exotic.

Giulio Pastore, președintele Maserati, a confirmat pentru publicația britanică Car intenția de a amâna lansarea pentru anul 2019. Tot el a anunțat că Maserati GranTurismo va fi oferit în continuare și cu o variantă decapotabilă, denumită GranCabrio.

Giulio Pastore a vorbit și despre materializarea conceptului Alfieri. Acesta ar urma să se nască și mai târziu, adică undeva în 2020.

Toate aceste întârzieri iau naștere în urma dorinței constructorului italian de a dezvolta o platformă complet nouă. Inginerul Davide Danesin declara în urmă cu un an că mașini orientate spre performanță, cum sunt Alfieri și GranTurismo, nu pot folosi aceeași platformă ca Ghibli și Quattroporte.

Asta pentru că trebuie să fie mai ușoare, să aibă un centru de greutate coborât și un motor montat diferit.

Același inginer susținea că viitoarele modele sportive Maserati trebuie să aibă o capotă lungă pentru a păstra proporțiile unui model tradițional.

via motorauthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru