Italienii trec pe eco: începând cu 2019, toate modelele Maserati vor avea sisteme de propulsie electrificate

de Cornel Șocariciu
Vineri, 28.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sergio Marchionne, CEO-ul FCA, a anunțat că din 2019 toate noile modelele Maserati vor avea sisteme de propulsie electrificate. GranTurismo ar urma să fie primul care trece în noua eră.

Marea majoritate a constructorilor au început să intre destul de tare în zona eco. Au existat producători care nu au investit încă de la început în noile tehnologii și care au preferat să aștepte și să analizeze succesul obținut de alți constructori în această zonă.

FCA este unul dintre grupurile care până acum nu a marșat în zona eco, dar CEO-ul Sergio Marchionne spune că vor întoarce armele în scurt timp. Primul brand din portofoliu care o să devină complet electrificat o să fie Maserati. Și când spunem electrificat ne referim la un model micro-hibrid, hibrid clasic, hibrid cu încărcare de la priză sau 100% electric. 

Din 2019, toate modelele noi dezvoltate de constructorul italian vor integra sisteme de propulsie eco. Se pare că Maserati urmează același trend anunțat de Volvo în urmă cu doar câteva săptămâni. Atunci, suedezii spuneau că din 2019 vor comercializa doar micro-hibrizi, hibrizi de tip plug-in și electrice. Dar să revenim la Maserati.

Italienii au anunțat acum câteva zile că noua generație GranTurismo a fost amânată pentru anul 2019.

Deși nu este confirmat oficial, putem spune că noul sportiv o să fie modelul care deschide procesul de electrificare pentru italieni.

După cum deja știți, viitoarea generație GranTurismo o să fie oferită și într-o versiune decapotabilă (GranCabrio), iar designul final o să fie influențat masiv de liniile pe care le-am văzut în 2014 pe conceptul Alfieri.

Via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • Dacă totul merge bine, urmează Ferrari, nu-i așa?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru