Jaguar a lansat XF Supercharged, o versiune de 470 CP

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 30.06.2009
Pentru cei care nu isi pot permite modelul de performanta XF-R, Jaguar a lansat o versiune intermediara, botezata XF Supercharged, care dezvolta 470 de cai putere.

Jaguar cauta sa ofere clientilor sai o punte de legatura intre proaspatul XF-R si versiunea SV8 a aceluiasi XF. Dorinta britanicilor s-a materializat intr-o noua versiune a sedanului premium, botezata XF Supercharged, lansata momentan doar pe piata din Statele Unite.

Noua versiune este animata, asa cum o spune si numele, de o varianta supraalimentata a motorului V8 de 5.0 litri, capabila sa dezvolte pana la 470 de cai putere, adica suficient pentru a propulsa masina de la 0 la 100 de km/h in doar 4.9 secunde. In aceste conditii, Jaguar Supercharged are toate sansele sa inlocuiasca actualul SV8, propulsat de unitatea de 4.2 litri si 416 cai putere.

Pe langa aportul de putere, noua versiune a primit si o suspensie controlata electronic "Adaptive Dynamics", precum si un diferential autoblocant "Active Differential Control". La toate aceste sisteme de ultima generatie se adauga jante de 20 de inch, discuri de frana mai mari, un habitaclu captusit cu piele de cea mai buna calitate si un sistem audio de 440 W.

In conditiile in care noul XF costa aproximativ 90.000 de euro pe piata europeana, ne putem astepta ca noul XF Supercharged sa scoata din buzunarul clientilor sai aproximativ 76.000 de euro, in momentul lansarii pe Batranul Continent.

via | Autoblog

Comentarii (1)

  • salut
    este cam prost expirmata ultima parte, nu credeti ? adica.. in europa.. costa 90.000 euro , iar cand se va lansa Xf Supercharged va costa 76000. de euro , p Batranul Continet , adica tot europa , pana la urma varianta asta de 470 de cai, este mai ieftina sau cum ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru