Jaguar a prins gustul edițiilor speciale: Project 9 va fi produs într-un număr limitat de unități cu ajutorul diviziei Special Vehicle Operations

de Cornel Șocariciu
Luni, 30.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar a prins gustul edițiilor limitate și are în plan un nou proiect special. Project 9 este numele acestuia și va fi dezvoltat de divizia Special Vehicle Operations. Până în acest moment, britanicii nu au ales modelul pe care îl vor transforma într-un vehicul asamblat într-un număr limitat de exemplare.

În 2014, Jaguar prezenta Project 7, o ediție limitată a lui F-Type. Modelul a fost produs în doar 250 de unități și dispunea de un motor V8 de 5.0 litri cu 567 de cai putere.

Anul trecut, britanicii au lansat Project 8 (foto). De această dată, ediția limitată gândită de Jaguar avea la bază modelul XE. Sub capotă, britanicul a integrat tot un V8 de 5.0 litri capabil să producă 600 de cai putere. Conform reprezentanților Jaguar, doar 300 de astfel de unități vor fi produse. Atât Project 7, cât și Project 8 au fost dezvoltate cu ajutorul diviziei Special Vehicle Operations (SVO).

Dar britanicii nu vor să pună punct acestor ediții speciale și anunță un nou proiect. Numele acestuia este, bineînțeles, Project 9 și a fost confirmat de John Edwards, șeful Jaguar Special Vehicle Operations.

"O să existe și Project 9. Pentru moment nu am ales un model din gamă pe care să-l transformăm. Nu trebuie neapărat să fie o versiune de performanță", a declarat oficialul SVO.

În cazul în care britanicii vor să meargă în direcția impusă de piață, SUV-urile E-Pace și F-Pace intră pe lista scurtă.

În același timp, nu trebuie să uităm că XJ a împlinit 50 de ani și astfel devine un candidat importat pentru numele "Project 9".

Via | TopGear

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru