Jaguar ar putea lansa un coupe ieftin, rival pentru Audi A5

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.09.2009
Jaguar se gandeste sa lanseze in anii urmatori un coupe mai ieftin, capabil sa rivalizeze cu Audi A5 si varianta asemanatoare a lui BMW Seria3.

Salonul Auto de la Frankfurt este martorul nasterii a zeci de modele dar si a numeroase speculatii, generate de declaratiile oficialilor prezenti la eveniment. Cele mai noi zvonuri au in vizor constructorul britanic Jaguar, care se pare ca se indreapta in doua directii, una dedicata volumului si alta dedicata modelelor exotice.

Mick Mohan, directorul departamentului de inginerie din cadrul Jaguar, a declarat pentru Autocar ca oficialii iau in considerare varianta unui supercar botezat XE dar si a unui coupe entry-level, care sa coste sub 30.000 de lire, mai exact sub 33.500 de euro.

Mohan a declarat ca "actualul X-Type nu va fi inlocuit, de aceea se simte nevoie unui model mai ieftin. Personal, as fi incantat sa dau nastere unui coupe compact, capabil sa se bata de la egal la egal cu BMW Seria 3 Coupe sau Audi A5. Acest segment promite un profit considerabil iar faptul ca avem la dispozitie tehnologia unei platforme din aluminiu reprezinta un avantaj pentru noi. Daca am primi unda verde pentru un coupe ueftin cred ca acesta ar fi chiar foarte reusit",a incheiat Mohan.

Directorul Jaguar a subliniat si faptul ca pentru moment datoria britanicilor  este aceea de a incerca sa isi apropie publicul de cel mai nou model al sau, limuzina XJ, si de a incerca sa depaseasca criza economica.

"Daca trecem cu bine si de urmatoarele 12 luni, atunci ne putem gandi la modele mai ieftine."

Tot in cadrul interviului, Mohan a sustinut ideea potrivit careia Jaguar nu va adopta niciodata trendul dezvoltarii unor crossovere sau SUV-uri de mari dimensiuni. "Nu ne vom indrepta niciodata atentia spre astfel de modele. Chiar si asa, avem o multime de segmente de explorat si in acest moment nu suntem in pana de idei".

via | Autocar

Comentarii (8)

  • Rodallega
    Cel mai bun titlu:)))
    Este un titlu care mai mult ca sigur deranjeaza jumcatate din persoanele pentru care Audi si BMW sunt insemnul bogatiei si prosperitatii:))) cum sa existe ceva mai scump decat un Audi sau BMW.....si cum adica Jaguar sa faca ceva mai "ieftin" care sa se bata cu acesti colosi din gama premium:))))))))))))))))):D.....
    10 3
  • stai calm, aia care cred ca bemveu' si audiu' este cele mai JMechere si mai bengoase masini dintre masini nu or sa citeasca automarket ... tre sa invete intai sa citeasca, si ei n'are nevoie ca ei stie sa numere baniii - fara numaaaaar !!!


    revenind la seriozitate :P

    fiecare constructor trebuie sa faca ce stie mai bine pentru a trece de aceasta perioada dificila - unii ne arata "concepte" ECO in speranta ca le vom cumpara cojile motorizate ca acum 15 ani ( aici bat un pic inspre renault ... motorul ala de 1,6 16v este pe piata de cand s-a inventat internetu' ... restu cu "cojile" se refera si la multi alti producatori ) ; altii ne dau masini de "lux" care nu mai sunt tocmai la nivelul celebritatii brandului dar sunt la nibelul bugetelor de criza .. etc ... face fiecare ce poate si nu putem decat sa ne bucuram ( desi nu cred ca o sa dau vreodata 50.000E pe o masina ... sa fim seriosi )
    2 2
  • @dorallega
    esti cam prost colegu... sincer. Ce lagatura are commentul tau cu stiriea? Generalizezi ca un dobitoc, cand nu este cazul. Mai iesiti din Bucuresti!
    4 18
  • De abia astept sa vad ce iese

    @ Castravetele - Se pare ca nu ai auzit de ironie !!! ....bun simt sau inteligenta in viata ta..
    19 3
  • @ALX.CT
    scuteste-ma. E o linie subtire intre ironic si ofensiv. Iar comentul lui nu are nimic de-aface cu stirea. E doar un tampit anti-masini germane, din nici-el-nu-stie ce motiv. Iar daca tu nu ai sesizat chestia asta, atunci esti la fel ca el.

    Partea buna e ca nu se gandesc la SUV-uri... slava cerurilor, insa eu cred putin probabila o aventura in clasa coupe-urilor entry-level.
    3 21
  • Rodallega
    13 cu ghinion
    Are legatura cu titlul si conceptia multora in legatura cu masina nemteasca....:))) vreau sa fac misto si eu nu e voie?..parca era o tara libera...daca aveam chef puteam posta orice comment la orice stire.....scrie undeva in lege ca imi e interzis?:P
    0 3
  • ...
    Cu comenturile astea anti-masini-germane nici eu nu sunt de acord.
    Stii ce ma gandesc eu? Era acea vorba din popor care suna in felul urmator: "Pasarea malai viseaza".Or fi avand si astia care comenteaza niste masini mai slabutze si fac cu "ou si cu otet" masinile germane care sunt intr-adevar scumpe

    Pt ei gata daca ai BMW-Audi-Merc esti nu stiu cum.
    Am niste prieteni de familie ambii soti sunt avocati care si-au cumparat de 1 luna un Mercedes C-Klasse cu 50000 Eur.
    In fine nu stiu daca la banii aia nu mi-asi fi luat un serie 5 E-klasse sau A6 dar asta a fost decizia lor.
    Ceea ce vreau sa spun este faptul ca nu sunt deloc cocalari sau bisnitari sau nu mai stiu cum.Sa nugeneralizam
    3 0
  • Rodallega
    nu ai gasit nici o stire cu honda? , roaga-i pe baietii de la automarket sa-ti posteze ceva ca sa ridici japonezii in slavi , dar sa ai grija sa nu fie uratenia aia care au scos-o ultima data cu asha de multa reclama
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru