Jaguar ar putea lansa un SUV, rival pentru BMW X5

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.04.2011
Jaguar caută să îşi lărgeasca gama de modele pentru a putea concura cu BMW şi Mercedes. Pe viitor, britanicii ar putea lansa un SUV de talia lui X5 şi ML cu ajutorul Land Rover.

Pentru a putea conta suficient în segmentul premium european, Jaguar are nevoie de o gamă completă de modele, suficient de performante pentru a face faţă rivalilor BMW, Mercedes şi Audi.

Potrivit unor surse neoficiale, britanicii se gândesc să îşi lărgească oferta cu un SUV a cărui dezvoltare ar putea dura între patru şi cinci ani. Modelul va fi proiectat pentru a se bate cu BMW X5, Mercedes ML şi chiar Porsche Cayenne.

Britanicul va avea la bază o caroserie din aluminiu, asemenea navei amiral XJ, şi va împrumuta un pachet tehnologic complet de la colegii Land Rover, mult mai experimentaţi în segment. Mai exact, SUV-ul ar putea prelua tot ce e mai bun pe versiunile superioare ale gamei Range Rover.

Cu toate acestea, Jaguar va căuta să se concentreze mai mult pe comportamentul de stradă al viitorului SUV, trecând în plan secund performanţele off-road. Sub capotă se vor afla noile generaţii eficiente de motoare diesel ale constructorului britanic, orientate spre oferirea unui cuplu motor generos, necesar SUV-ului.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • Suna bine...
    Adica un fel de Range Rover in ismene de Jaguar...
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru