Jaguar face un recall în SUA pentru modelele XK şi XF

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 20.03.2011
Jaguar va rechema în service 6.085 de unităţi în urma identificării unei probleme apărută la sistemul de direcţie. Modelele vizate de aceast recall sunt Jaguar XK şi XF.

Constructorul britanic Jaguar a înaintat un raport celor de la NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) prin intermediul căruia semnalează o problemă apărută la sistemul de direcţie. În urma acestuia, britanicii vor face un recall de 6.085 de unităţi. Oficialii brandului din Albion au anunţat că modelele XK şi XF produse în 2010 sunt cele afectate de această chemare în service.

Reprezentanţii britanici au declarat că unele conducte care fac parte din ansamblul sistemului de direcţie nu au un coeficient de protecţie anicorozivă corect. Acesta înseamnă că odată cu trecerea timpului, datorită coroziunii apărute, conductele se pot crăpa ceea ce ar duce la scurgeri ale lichidului de servo-direcţie.

Mai mult decât atât, acest lucru va duce la manevrarea cu greutate a direcţiei maşinii şi chiar la izbucnirea unui incendiu. Rezolvarea problemei constă în înlocuirea conductelor cu unele care respectă standardele de protecţie anticorozivă.

Via | Jaguar

Comentarii (1)

  • Pacat, nu mai este ce era odata, asa si in cazul Volvo.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru