Jaguar face un recall în SUA pentru noile XF şi XK

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 27.07.2010
Jaguar va rechema 5.048 unităţi XF şi XK în service pentru repogramarea unui releu care controlează pompa de benzină şi poate provoca oprirea motorului în mers.

Esential

5.048 unităţi Jaguar XF şi XK sunt afectate de această problemă.

Englezii de la Jaguar vor fi nevoiţi să facă un recall de 5.048 de unităţi XF şi XK în Statele Unite ale Americii pentru a repara o problemă la nivelul sistemului de alimentare cu carburant. Versiunile echipate cu motorul V8 de 5.0 litri au o problemă la nivelul pompei de carburant, care se poate întrerupe în timpul mersului sau poate să nu funcţioneze corespunzător la pornire. Problema apare la nivelul releului care comandă pompa de benzină şi ar putea duce la oprirea motorului în mers sau la nepornirea motorului atunci când este acţionat contactul.

Există posibilitatea ca releul de comandă al pompei de benzină să nu trimită întotdeauna semnalul potrivit unităţii pe care o controlează, furnizând un flux de carburant neconsistent. În urma acestei probleme, motorul nu este afectat – în ciuda riscului de funcţionare cu amestec sărac – dar acesta se poate opri oricând cu un minim avertisment sau chiar fără niciun avertisment. Ulterior, volanul ar putea să se blocheze la acţionarea acestuia şi şoferul ar putea fi implicat într-un accident.

Proprietarii vehiculelor afectate vor fi invitaţi la reprezentanţele Jaguar pentru repogramarea cipului respectiv şi eliminarea acestei probleme. Jaguar XK şi XF nu sunt singurele modele afectate de probleme la nivelul sistemului de alimentare cu carburant, cei de la BMW anunţând un recall pentru 6.080 unităţi Seria 5 şi Seria 5 GT.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru