Jaguar Land Rover a dezvoltat o portieră care se deschide automat la apropierea șoferului: tehnologia permite și controlul prin gesturi

de Paul Cosma
Joi, 20.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover a dezvoltat o nouă tehnologie ce permite deschiderea automată a portierei atunci când șoferul de apropie de mașină. Tehnologia oferă și posibilitatea controlului prin gesturi.

Grupul Jaguar Land Rover a dezvoltat o tehnologie a cărei scop principal este să ajute persoanele cu dizabilități să intre și să coboare mai ușor din mașină.

Britanicii au testat un Range Rover Sport cu o portieră-prototip care se deschide automat atunci când “simte” apropierea șoferului, folosind senzori de mișcare și tehnologia “keyless entry”.

JLR spune că senzorii montați în portieră împiedică lovirea acesteia de alte obiecte sau de mașinile parcate în jur. Pe lângă persoanele cu dizabilități, tehnologia este de ajutor și pentru cei care transportă obiecte mai voluminoase și au nevoie de o mână pentru a deschide portierele.

După ce au urcat în mașină, pasagerii sau șoferul pot să închidă portierele prin apăsarea unui simplu buton. Sistemul de infotainment afișează “statusul” fiecărei portiere și permite închiderea sau deschiderea acestora cu ajutorul comenzilor de pe displayul central.

Via Jaguar Land Rover

Comentarii (1)

  • Adrian
    Nu cumva exista deja pe Tesla X aceasta portiera ?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru