Jaguar pregateste XE, un rival pentru BMW Z4

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.10.2009
Constructorul britanic pregateste un roadster capabil sa se lupte cu popularul BMW Z4. Botezat XE, modelul ar urma sa imprumute platforma actualului XK.

Jaguar lucreaza in prezent la un roadster premium, capabil sa se bata cu mult mai popularul BMW Z4. Britanicii se pare ca sunt deja pe ultima suta de metri cu finalizarea designului, procesul de productie fiind in stare avansata.

Cel mai probabil, noul membru va prelua linii de design promovate de XF si XJ, bine primite de public pana in acest moment. Roadsterul va imprumuta si platforma actualului XK, ceea ce inseamna ca motorul va fi amplasat frontal iar resursele vor fi canalizate catre puntea spate.

Desi proiectul se afla in plina desfasurare, viitorul XE ar putea avea probleme tocmai din cauza actualului XK. Britanicii nu au trasat inca o directie clara pentru XK, multe voci afirmand ca actualul coupe sportiv ar putea sa evolueze catre un Gran Turismo in viitor. Lansarea unui XE in forma actuala, pe sasiul din aluminiu al actualului XK ar putea crea o concurenta interna pentru Jaguar.

via | Autoblog

Comentarii (2)

  • -----
    Rival pt z4??? :))
    Pai jaguar si bmw nu au cum sa fie rivali atata timp cat se adreseaza unor clase diferite de cumparatori.
    BMW z4 e o sportiva rebela in timp ce jaguar este si va ramane mereu o masina cu caracater nobil.
    2 0
  • NICE
    Nu sunt de acord cu tine valy.
    Uita-te la testele comparative dintre Jaguar/Merc/Audi/B.M.W.
    Atat la limuzine cat si la sportive.
    Oricum e una din marcile mele preferate
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru