Jaguar s-ar putea întoarce la clasa LMP1 din Le Mans în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 15.07.2011
Tata Motors, proprietarul mărcii Jaguar, doreşte să introducă un prototip în clasa LMP1 la Cursa de 24 de ore de la Le Mans, spun francezii de la Le Blog Auto.

Jaguar va concura în Le Mans la clasa LMP1 în 2014, anunţă francezii de la Le Blog Auto. Începând cu sezonul respectiv, reglementările care guvernează Cursa de 24 de ore de la Le Mans se vor schimba. Aceeaşi schimbare o aşteaptă şi cei de la Porsche, care şi-au anunţat întoarcerea la clasa LMP1. Sezonul respectiv promite să fie incendiar, din moment ce vor urmări dueluri între Porsche şi Jaguar, constructori cu istorie în această competiţie.

Jaguar a alergat în Le Mans în 2010 cu un XKR modificat, la grupa GT2. Ultima data cand Jaguar a participat cu o echipa de fabrica in Le Mans a fost la inceputul anilor 1990, cand Tom Walhishaw a introdus prototipurile XJR-14 in aceasta prestioasa competitie. Constructorul britanic cauta sa domine clasa GT2 alaturi de modelul XKR derivat din productie consturice de cei de la Rocketsports Racing.

In urma cu 60 de ani, Jaguar C-Type a castigat cursa de la Le Mans la prima tentativa de acest gen si a repetat performanta in 1953. Jaguar D-Type a castigat la Le Mans in 1955, 1956 si 1957.

Urmatorul succes Jaguar la Le Mans a avut loc in 1988, cand englezii au concurat cu XJR-9LM, un model de Grupa C propulsat de un motor V12. Doi ani mai tarziu, cei de la Jaguar au castigat din nou la Le Mans, de data aceasta cu un XJR-12. Jaguar este astfel cea mai de succes marca britanica in Le Mans, reusind sa castige de sapte ori.

Via | LeBlogAuto.fr

Comentarii (1)

  • super... incet incet isi revin competitiile adevarate. WRC-ul incepe sa adune constructori noi, Porsche si poate Jaguar la LMP1; viitorul suna bine!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru