Jaguar si Land Rover, pe profit in 2007

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 16.01.2008
Ford vinde Jaguar si Land Rover pentru ca nu erau profitabile, dar cele doua marci si-au revenit anul trecut.

Esential

1.5 miliarde de euro este suma oferita de Tata Motors pentru Jaguar si Land Rover.

Jaguar si Land Rover au inregistrat vanzari excelente in 2007 si au reusit sa termine pe profit anul trecut. Ford s-a decis la inceputul anului trecut sa vanda la pachet cele doua branduri de lux din cauza pierderilor imense inregistrate de Jaguar.

Numai in 2006 Jaguar a cumulat pierderi de 700 milioane de dolari. Anul 2007 s-a dovedit a fi profitabil pentru Land Rover, care si-a marit vanzarile cu 18%, gratie cererilor venite din China si Rusia. Si Jaguar a reusit rezultate foarte bune in 2007, an in care a revenit pe profit.

Pentru 2008 ambele marci britanice asteapta vanzari mai mari si profituri in crestere. In aceste conditii, Ford se vede nevoita sa vanda la un pret redus doua marci care au devenit profitabile. Mai mult ca sigur, indienii de la Tata vor prelua Jaguar si Land Rover la inceputul acestui an.

Comentarii (3)

  • Campanie!
    felix
    jaguar si land rover sunt la vanzare... dar cred ca totusi... e vorba de un mijloc de reclama... multa lume din anglia o arde cu... Buy a jag to save the company!
    0 0
  • Un Priceput
    Draga Felix
    Oare crezi ca ar merge si "Buy a Daewoo Cielo to save the company"? Romanii cum au auzit ca Daewoo este de vanzare, nici Matiz nu mai cumpara. Eh, asa suntem noi chitzibusari. Ne imaginam ca sub fiecare lucru se ascunde o smecherie.
    0 0
  • este o diferenta intre Daewoo si jaguar ...totusi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru