Jaguar și Land Rover vor să cumpere circuitul de la Silverstone, dar Porsche le pune bețe în roate

de Bogdan Mirică
Joi, 11.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circuitul de la Silverstone se zbate în datorii, motiv pentru care Jaguar Land Rover intenționează să și-l treacă în patrimoniu. Porsche se opune însă achiziției.

Circuitul de la Silverstone este un adevărat simbol al motorsportului britanic. De aceea, achiziția lui de către un constructor de talie mondială reprezintă un eveniment cu adevărat istoric. Jaguar Land Rover a făcut deja o ofertă de 33 de milioane de lire pentru achiziția circuitului, însă oferta a fost blocată de Porsche, care deține acolo un centru de instruire, folosit pentru evenimente dedicate jurnaliștilor și clienților.

Contractul celor de la Porsche prevede că nici un alt producător nu poate folosi circuitul pentru mai mult de 45 de zile pe an. Jaguar Land Rover știa de această clauză din contract, însă a forțat achiziția în speranța că va ajunge la o înțelegere ulterioară cu Porsche.

British Racing Driving Club, organizația care deține în prezent circuitul, a confirmat informațiile. Contactați de reporterii Autocar, cei doi giganți auto au evitat să ofere informații. Jaguar Land Rover a admis că se află în discuții pentru preluarea circuitului, ia Porsche a refuzat să comenteze, dar a specificat că nu se va opune dacă o astfel de mișcare s-ar dovedi benefică circuitului.

Esential 33 de milioane de lire vrea să plătească Jaguar Land Rover pentru circuitul de la Silverstone.
18.396 de oameni au trecut pragul centrului de instruire Porsche de la Silverstone numai în 2015.
”Ne dorim să vedem prosperând circuitul de la Silverstone și comunitatea din zonă, și susținem inițiativele care ajută în acest sens.
Nu am fost contactați încă de Jaguar Land Rover privind achiziția circuitului, dar suntem gata să intrăm în orice discuție necesară”
, a declarat Porsche prin intermediul unui purtător de cuvânt.

Centrul Porsche se află de opt ani la Silverstone, iar anul trecut a înregistrat o creștere cu 22% a vizitatorilor. În total, 18.396 de oameni i-au călcat pragul și s-au bucurat de mașinile sale pe celebrul circuit englez. Pe de altă parte, Jaguar Land Rover își dorește circuitul de la Silverstone pentru clienții săi, pentru a ridica noi clădiri, inclusiv un muzeu și un hotel.

În prezent, circuitul de la Silverstone trece printr-o perioadă destul de neagră. A adunat datorii de 55.9 milioane de lire, chiar dacă în 2015 a revenit pe profit și au ieșit în plus 1.2 milioane de lire.

Comentarii (1)

  • o alta dovada a bunului simt teuton
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru