Jaguar XF a primit doar 4 stele EuroNCAP, oficialii mărcii promit că remediază problemele

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 25.11.2010
Cele patru stele obţinute de Jaguar XF la testele EuroNCAP sunt considerate de mulţi o ruşine pentru marca premium britanică.

După ce Jaguar XF a reuşit să obţină doar patru stele în ultima sesiune de testare EuroNCAP, rezultatul fiind unul dezamăgitor pentru modelul britanic care atentează la poziţiile deţinute în segmentul mare premium de mărcile germane, oficialii companiei susţin că respectă decizia organizaţiei europene independente.

"Analizăm cu seriozitate rezultatele testului de siguranţă şi modul în care putem să înglobăm unele schimbări în viitoarele noastre modele. Jaguat XF de ridică la un nivel ridicat la capitolul siguranţă, testele noastre interne fiind realizate cu rezultate satisfăcătoare", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai companiei după aflarea rezultatelor EuroNCAP. Jaguar XF va suferi un facelift în 2012, schimbările radicale la nivelul siguranţei urmând să fie realizate abia atunci.

Conform organizaţiei europene care atestă gradul de siguranţă pe care îl oferă modelele de pe piaţa europeană, Jaguar XF a primit patru stele din cinci din cauza faptului că nu s-a ridicat la un nivel îndeajuns de ridicat la protecţia adulţilor şi a copiilor.

Marea problemă a fost semnalată la testul de impact lateral cu stâlpul, acolo unde protecţia la nivelul pieptului şi coloanei şoferului a fost considerată slabă.

via | Autocar

Comentarii (14)

  • ce sa astepti de la un mondeo inbracat in haine de sarbatoare?
    9 26
  • as21ro
    @gigel
    invata sa scrii corect "imbracat" si apoi poti face comentarii...
    "treci in banca, nota 4"
    P.S. inca ceva: marca Jaguar nu mai este detinuta de Ford...
    21 4
  • Opinie
    Jenant. Jaguar a revenit in forta in ceea ce priveste designul si risca sa aiba de suferit din cauza testului EuroNCAP. Sunt curios cate stele au Bentley, Ferrari, Lamborghini, Aston, RR chiar daca sunt in alta clasa.
    16 1
  • Euroncap
    Marcile care au headoffice in germania nu cred ca vor avea probleme , nemtii le fac cu simt de raspundere .
    4 12
  • nemtzii
    @vxf
    Q7 are tot 4 stele
    21 1
  • euroncap
    @vxf

    Intra putin pe site-ul "euroncap" si vei gasi multe masini germane care nu au 5*****

    Printre altele, BMW serie 7 nici macar nu a fost testat.

    Vechea serie 5 are doar 4****

    Vei mai descoperi si alte surprize.
    14 1
  • mda
    in opinia mea cele mai sigure masini sunt cele sueseze in special volva apoi urmate de cele frantuzesti!!!! se pare ca si studiile zic la fel!!
    6 10
  • eh
    jaguar inca e la inceput de drum dar orcum cu XF au facut treaba buna....
    volvo renault mercedes si saab par a fi cele mai sigure masini....toate modelele lor ce activeaza pe piata au 5 stele la euroncap.....iar alte marci care au reusit in ultimii ani sa ofere o siguranta de 5 stele ar fi citroen fiat(500 a reusit miraculos sa obtina 5 stele) alfa romeo ford audi
    9 0
  • logan
    Hai sa ne mandrim cu Sandero cu Logan, au 3 stele si poate chiar 4.Totusi jaguarul...va fi depasit de orice masina posibila ...poate chiar si de China...cu gelly sau xpmvhdr 89 qqq. :))
    Logan ii hulit aici dar ii vazut bine dincolo...are 3 stele are asa ca o stea in plus sau in minus
    1 4
  • ZUM ZUM ZUM
    UUUUUUUU
    WOW ....TOT SE DEZMEMBREAZA...DACA VA UITATI CU ATENTIE ...SAR ABSOLUT TOATE DE PE EA...CAT DESPRE TABLA ...SLAB NENE..SLAB...LOGAN E MAI IEFTIN DAR SI MAI BUN...II FACUT ZDRAVAN...UN PIC LUCRAT LA RAMFORSARE SI GATA ARE 5 STELE..BAI PANA SI SCAUNUL SE DESFACE BUCATI..IA UITE CUM PICA CHESTIA AIA DIN SPATE...II PRINSA IN PIONEZE...
    2 10
  • motoranescu
    pentru creierashul zum-zum-zum de mai sus
    pentru creierashul zum-zum-zum de mai sus

    fiecare bucatica ce sare din masina "ia" cu ea o parte din energia de impact si "arunca" in eant. Adica nu se descarca in masa automobilului si apoi in mutra ta (daca, prin reducere la absurd ai fi la volan). tabla.. . .TREBUIE sa se indoaie. Ce se "misca" rau acolo sunt zonele de deformare a sasiului, Jaguar, dand-o'n bara la capitolul impact lateral adica stalp central de kakao.

    Oricum, e ciudat. Jaguar nu este la inceput de drum, asa cum s-a mai spus mai sus. Asa ceva e inadmisibil. Rezultatele "interne" satisfacatoare s-ar putea traduce prin: "hai baieti, lasati-o ca merge si asa. Ne ia concurena fata, vine si un targ international, trebuie sa aducem si nioi ceva acolo sa umplem standu' si sa incepem vanazarile!" Pacat....

    Apropos, suntem la sfarsitul lui 2010. Tu, vruum-vruum, de unde ai venit, din anii '60?
    7 0
  • Octavian
    hmmmm....nu e adevarat ca toate masinile nemtesti sau suedeze au 5 stele. Volvo s60 2001-2010 are 4 stele. Bmw seria 5 tot 4 stele si lista continua. Dar prefer sa fiu in caz de Doamne fereste impact la 100km/h intr-un volvo s60 de 4 stele decat intr-un renault de 5 stele.
    3 4
  • @edi80
    siguranta depinde dupa rezultatele de la teste , nu e o chestiune de ce crede fiecare
    0 0
  • stiti cumva cat are Jaguar XKR ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru