Jaguar XKR Final Fifty Edition - cântecul de lebădă al coupe-ului britanic

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar se desparte de actualul XK cu o ediţie specială, botezată Final Fifty şi expusă în cadrul Salonului Auto de la New York.

Jaguar a anunţat deja că va renunţa la actualul XK, preferând să se concentreze asupra unui nou model, un coupe de dimensiuni mari, capabil să rivalizeze cu Mercedes S-Klasse Coupe.

Jaguar XK se retrage din activitate la vară. Locul său va fi luat de XJ Coupe, rival al lui Mercedes S-Klasse Coupe

Totuşi, constructorul britanic a decis să se despartă de actualul XK cu o ediţie specială, dezvăluită în cadrul Salonului Auto de la New York. Modelul se numeşte XK Final Fifty Edition şi va fi disponibil în această toamnă, exclusiv în Statele Unite. Bazată pe versiunea XKR, ediţia limitată va fi disponibilă în doar 25 de exemplare coupe şi 25 de exemplare cabrio.

Esential 50 de unităţi Jaguar XKR Final Fifty Edition vor fi produse.
510 cai putere oferă motorul V8 de 5.0 litri disponibil pe Jaguar XKR Final Fifty Edition.
Personalizarea s-a realizat prin folosirea unei capote împrumutate de la XKR-S GT, prin jante forjate de 20 de inch, prin praguri aerodinamice, printr-un deflector posterior şi printr-un eleron poziţionat pe portbagaj.
Toate acestea sunt reunite sub pachetul Dynamic Performance. Şi pentru că exemplarele trebuiau să fie exclusiviste, Jaguar a vopsit toată caroseria în culoarea Ultimate Black.

Interiorul este personalizat şi el cu scaune Performance, cu un volan îmbrăcat în piele fină şi cu praguri personalizate. Sistemul de sunet va fi asigurat de Bowers & Wilkins, în vreme ce autenticitatea va fi verificată printr-o plachetă semnată de Ian Callum, designerul Jaguar.

Fiindcă ediţia finală are la bază versiunea XKR, propulsia este asigurată de un motor V8 de 5.0 litri, capabil să dezvolte 510 cai putere şi 624 de Nm. Suficient pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.6 secunde şi o viteză maximă de 280 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru