Japonezii dau iarăși tonul în tehnologie: au aprobat înlocuirea oglinzilor laterale cu camere video

de Bogdan Mirică
Miercuri, 06.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii au aprobat legislația care permite înlocuirea oglinzilor laterale cu două camere video, care proiectează imaginea în interiorul mașinii.

În ultimii ani, majoritatea conceptelor pe care le vedem expuse la marile saloane auto înlocuiesc banalele oglinzi laterale cu camere video. Imaginile oferite de acestea sunt proiectate în interior, pe ecrane amplasate în stânga și în dreapta planșei de bord.

Oricât de dificilă va fi acomodarea, camerele video vor înlocui oglinzile laterale în viitor.

Iar japonezii au înțeles asta foarte bine. Motiv pentru care Țara Soarelui Răsare a devnit printre primele din lume care adoptă o legislație privind înlocuirea oglinzilor cu camere. Japonia speră astfel să fure startul în dezvoltarea noilor tehnologii pentru oglinzile video, companiile auto locale fiind deja într-un stadiu avansat de dezvoltare a acestor sisteme.

Urmareste Automarket
Pe lângă stimularea economiei japoneze, camerele video vor avea și alte beneficii: vor reduce frecarea cu aerul și vor îmbunătăți astfel coeficientul aerodinamic, vor ajuta consumul și emisiile, vor oferi un unghi de vizibilitate posterioară mai mare, vor elimina efectul de strălucire sau de orbire și nu vor deveni inutile atunci când plouă.

Ichikoh va fi unul dintre primii furnizori auto care vor pune la dispoziție constructorilor oglinzi digitale.

Primul lor produs de acest gen este o oglindă retrovizoare cu funcție dublă, denumită Smart Rear View Monitor. Ea fost deja aleasă de un producător japonez de mașini și urmează să apară pe piață în luna august. Momentan, nu se cunoaște numele brandului auto.

via carscoops

Comentarii (3)

  • Sandu al-III-lea
    O banala oglinda intotdeauna va fi mult mai ieftina decat o videocamera.Intradevar asta e o strategie de marketing,dar care in timp o sa-i coste.
    0 2
  • "și nu vor deveni inutile atunci când plouă"
    Pentru cei cu experiență în conducerea auto, actualele oglinzi laterale nu sunt inutile pe timp de ploaie.

    In rest, cred că apariția acestor oglinzi digitale reprezintă o evoluție în acest domeniu. Bine ar fi dacă s-ar putea compensa și lipsa vizibilității în zona stâlpului A (mai ales cel de pe partea șoferului, atunci când virează).
    3 2
  • hazard
    Foarte frumos. Romanii o sa-si scrie numarul de inmatriculare pe lentilele camerelor video.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru