Japonezii ne arată cum se asfaltează o stradă: o groapă de 15 metri a fost acoperită în două zile

de Bogdan Mirică
Marti, 15.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii uimesc din nou cu mobilizarea lor exemplară. O groapă de 15 metri adâncime a fost acoperită de autorități în doar două zile.

Japonezii sunt maeștri în depășirea dezastrelor. Au demonstrat-o după cutremurul devastator și tsunami-ul din 2011 și o demonstrează și acum, la cinci ani de atunci. În orașul Fukuoka, asfaltul unei străzi destul de circulate s-a surpat. Groapa a apărut în imediata apropiere a unei stații de tren și amenința integritatea clădirilor din zonă.

Organele de anchetă susțin că surparea carosabilului a fost cauzată de lucrările la o linie de metrou. Diametrul de aproape 30 de metri, dar și adâncimea de 15 metri au făcut astuparea sa destul de dificilă.

Esential 15 metri adâncime avea groapa care a apărut în asfalt în orașul Fukuoka.
Chiar și așa, autoritățile locale s-au mobilizat exemplar și au reușit să facă uitat incidentul în doar șase zile de la surpare. De fapt, umplerea gropii cu 6200 de metri cubi de nisip, pietriș și asfalt a durat doar două zile, însă testele și avizele au prelungit redeschiderea.

Locuitorii orașului s-au arătat surprinși de rapiditatea cu care strada a fost reasfaltată și au apreciat munca autorităților pe rețelele de socializare.

Și Bucureștiul s-a confruntat cu o situație similară, chiar dacă nu atât de gravă.

În decembrie 2015, autoritățile locale închideau circulația în zona Eroilor din cauza surpării terenului. Situația nu a fost la fel de gravă ca în Japonia, însă la aproape un an de atunci, lucrurile sunt la fel de icnerte ca în prima zi.

via theguardian

Comentarii (11)

  • Ma mira ca a durat asa de mult asfaltarea la japonezi! De obicei trimit imediat androizii sa repare. Din poze vad ca au trimis oameni, poate de aia s-au miscat mai greu...

    Lasand gluma la o parte, bravo lor! Si sa nu ne miram de ce este posibil atunci cand calitatea munci este o onoare pentu unii oameni. Intre timp, aveti grija la gropi.
    21 1
  • cineva
    Ar trebui sa ii invitam la noi sa faca autostrazile.
    Eu pot sa ofer cazare pentru cel putin 4 japonezi... le dau si de mancare, daca fac si pauze.
    27 1
  • @cineva
    Nu vin japonezii la noi, ca ei sunt oameni cinstiti si cand aud ca trebuie sa dea spaga la bashinoshii astia de la cnadnr (sau cum s-o mai numi acum), se duc pe drumul lor.
    De aia nu reusim sa facem drumuri decat cu romani, italieni, spanioli, francezi, americani (vezi celebrul caz Bechtel). Sunt cei care au inteles ca nu trebuie sa mearga cu pretul corect ci cu pretul umflat, ca apoi sa poata da spaga si sa faca lucrari de cacao, pe care tot ei sa le repare cu alti bani.
    14 2
  • @cineva
    Cred ca am putea sa luam fiecare cate 4-5 japonezi si in 2-3 ani sa ne facem toate autostrazile. Numai ca ne poticnim in porcii de la putere care vor sta cu mainile intinse si cu raturile inainte.
    14 1
  • La noi in 2 zile nu era gata nici evaluarea. :)
    15 0
  • @Stefi Ce evaluare? In 2 zile nici constatarea nu era facuta.
    6 0
  • ProRosberg
    Admirabil ca au astupat groapa repede, dar nu cumva e mult mai semnificativ ca in timp ce lucrau la metrou s-a surpat terenul si a aparut o groapa imensa? Cand s-a lasat un pic terenul in zona Eroilor a fost mare scandal. Pe japonezi in schimb ii laudam. Poate ca ar trebui sa avem mai mult respect de sine.

    Vad ca multi vor sa aduca muncitori japonezi. Eu unul as prefera sa ii aducem pe unii care lucreaza mai cu grija. Avem deja autostrazi surpate...
    1 1
  • cineva@ProRosberg
    Mai gresesc si ei, dar macar repara rapid. Am vazut si dupa tsunami autostrada rupta la ei, cu ditamai haul la mijloc. Reparatia a durat 10 zile, daca nu ma insel.

    Cat despre zona Eroilor, stim cu totii cat de repede s-a reluat circulatia...
    2 0
  • Naaah. Daca venea vrunu mare de afara in vizita . . . peste noapte era gata! Vreti exemple? Drumul de la Magurele, pregatirile pentru inmormantarea "reginei" Ana, etc, etc
    2 0
  • o saptamana a durat repararea
    0 1
  • La noi se incepea cu un studiu care tinea cateva luni, apoi se organiza o licitatie trucata care ar fi urmat sa fie contestata de cateva ori apoi atribuita exact cui trebuie. Si doar dupa aceea castigatorul de "drept" isi cauta un subanteprenor care sa gaseasca cativa dorei si cateva Roman-uri nenorocite cu care sa umple groapa cu pamant. Si ala de calitate proasta care sa se lase de cateva ori pentru a permite o urmatoare si o urmatoare interventie. Apoi ar fi urmat inaugurarea grandioasei lucrari cu surle si trambite in prezenta unei oaresce "capetenie de partid".
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru