Japonezii se bat pe Toyota Prius Alpha: 25.000 de comenzi în prima zi

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 16.06.2011
Monovolumul Prius Alpha, derivat din hibridul cu acelaşi nume, este la mare căutare în Japonia. Toyota a înregistrat în prima zi de comercializare 25.000 de comenzi.

Esential

25.000 de unităţi Prius Alpha au fost comandate în prima zi de comercializare.
52.000 de unităţi Prius Alpha au fost comandate în prima lună, în Japonia.

Primul derivat al deja popularului Prius atrage un număr nesperat de clienţi pentru Toyota. Monovolumul Alpha, cunoscut sub numele de Prius V în Statele Unite şi Prius + în Europa, se bucură de un succes nesperat în ţara de origine, Japonia.

După prima zi de lansare, Alpha a reuşit să adune un total de 25.000 de precomenzi în Ţara Soarelui Răsare. Evoluţia excelentă a continuat pe parcursul întregii luni, la final dealerii constructorului japonezi însumând nici mai mult nici mai puţin de 52.000 de unităţi comandate. Oficialii au cerut depunerea un avans pentru înregistrarea comenzii, condiţie care ar urma să confirme cererea uriaşă.

Surpriza este cu atât mai mare cu cât oficialii nu se aşteptau să vândă decât 3000 de maşini în prima lună. Toyota nu este la primul record de acest gen, prima generaţie a modelului Prius reuşind să adune în prima lună 180.000 de comenzi, deşi estimările anunţau doar 10.000 de clienţi.

Toyota va avea dificultăţi în onorarea comenzilor după problemele create de tsunami-ul devastator din această primăvară.

Specialiştii constructorului japonez susţin că abia în luna octombrie producţia va putea reveni la nivelul de dinainte de dezastrul natural. În aceste condiţii, primele exemplare Alpha vor ajunge la clienţi abia în primăvara anului viitor.

via | leblogauto

Comentarii (3)

  • Toyota
    Nu-i nimic daca intarzie cu livrarile.. ca vor sau nu la anul vor redeveni lideri la capitolul vanzari. si asta datorita noului yaris si acestui monovolum
    7 4
  • ce masina urata......
    autobuz ce sa mai.........
    in loc sasi cumpere si japonezi astia masini de familie ca Passat.Seria 3,Audi A4 isi cumpara microbuze........
    jalnic frate......io fi io sarac si numi permit nici masina de 5000euro insa mai bine folosesc bicicleta pe post de transport decat sa conduc o raba deasta.....
    1 7
  • @tzenu-bmw
    Ai gresit pagina,pt. copii e alt site "EU am cea mai tare masina",acolo gasesti si alti copii cu jucarele de care ai amintit tu si care cred ca altceva nu mai exista,cel mai virulent de acolo castiga dreptul de a se plimba si cu alta masina decat cea pe care o are.
    Acum,revenind la lucruri serioase,stii cam care e pretul in Japonia la benzina,mai ales dupa cutremur?Stii cam ce aglomeratie e in orasele mari?
    Design-ul acestei masini nici pe mine nu ma incanta,e determinat de aerodinamica si ratiuni economice,dar in afara de asta sunt profund impresionat de orice alt aspect al acestei masini!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru