Japonezii vor face hibridele mai zgomotoase pentru siguranta pietonilor

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.07.2009
O comisie speciala din Japonia va stabili daca hibridele vor trebui echipate cu un dispozitiv pentru crearea de zgomot, care sa avertizeze participantii la trafic de prezenta vehiculului.

Hibridele din Japonia ar putea fi echipate cu un dispozitiv special care sa creeze zgomot, pentru a putea fi mai sigure pentru pietoni si ceilalti participanti la trafic. Acest dispozitiv va crea un sunet specific, pentru a alerta pe cei din jur atunci cand un hibrid se afla in miscare la viteze mici. Decizia amplasarii unui astfel de dispozitiv a fost luata de o comisie speciala, care a fost intrunita din cauza plangerilor primite de la public.

Comisia nu a stabilit daca hibridele vor avea acelasi sunet sau care va fi acesta, dar modelele de acest gen vor avea un nivel de sunet mai redus decat vehiculele conventionale. Din pacate, nivelul redus de zgomot al modelelor hibride este prea periculos pentru persoanele cu deficiente de vedere, care au nevoie sa auda vehiculele atunci cand traverseaza si cand merg pe trotuar, pentru a se orienta mai bine. Decizia finala a comisiei va fi anuntata la sfarsitul acestui an. Daca japonezii vor alege ca hibridele sa fie echipate cu un dispozitiv pentru facut zgomot, producatorii acestor modele vor fi nevoiti sa faca un recall masiv, pentru a moderniza si unitatile vandute pana in momentul respectiv.

Via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru