Japonia: Nissan lansează o versiune îmbunătăţită a lui Leaf, cu o autonomie mărită

de Sebastian Toma
Marti, 20.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Leaf a primit un facelift tehnic pe piaţa din Japonia. Versiunea actualizată oferă o autonomie mărită cu 14% şi este echipată cu un motor perfecţionat.

Esential 228 kilometri este noua valoare a autonomiei lui Nissan Leaf.
Nissan Leaf a primit o versiune actualizată pentru piaţa din Japonia. Modelul electric se mândreşte acum cu o autonomie de 228 kilometri, mărită cu 14% faţă de versiunea precedentă, alături de numeroase îmbunătăţiri aplicate motorului electric. Cei de la Nissan spun că unitatea de propulsie are un conţinut de dysprosiu (Dy) redus cu 40% faţă de un motor electric convenţional. Prin reducerea de elemente rare necesare construcţiei, Nissan l-a făcut pe Leaf mai ecologic. Pe viitor, constructorul nipon promite să elimine complet necesitatea acestui metal rar pentru modelele electrice din gama sa.

Motorul lui Nissan Leaf are un magnet nou, care oferă performanţe mai bune şi dimensiuni compacte, graţiei compoziţiei NdFeB (bazată pe neodymium). Cei de la Nissan promit îmbunătăţiri suplimentare pentru motorul lui Leaf în viitor, în speranţa că vor putea să introducă aceste motorizări şi în gama de motorizări hibride a concernului.

Modificările aplicate lui Leaf nu se opresc aici, masa modelului electric de la Nissan fiind redusă cu aproximativ 80 kilograme faţă de versiunea anterioară. De asemenea, unitatea de propulsie are un volum redus cu 30% şi o masă redusă cu 10% faţă de versiunea anterioară.

Direcţia lui Nissan Leaf a fost reconfigurată pentru a oferi un răspuns mai bun la plaja medie de viteze, în timp ce suspensia a fost recalibrată pentru a răspunde la reducerea masei la gol. Sistemul de frânare regenerativă este integrat mai bine în funcţia de frânare, iar elementele auxiliare au un consum de energie mai scăzut. În plus, Leaf are şi o funcţie de încărcare pentru extinderea vieţii acumulatorilor, pentru a asigura o durată de viaţă mai lungă.

Via Greencarcongress

Comentarii (5)

  • Renault-Nissan e cu un pas inaintea celorlati la capitolul asta. Respect pt curaj ! Pe termen mediu, asta-i viitorul majoritar, indiferent ca vor unii sa creada sau nu.
    43 21
  • "Since December 2010 Nissan has sold 42,700 units worldwide through October 2012, making the Leaf the world's top selling electric car. The top selling markets are Japan with 19,000 Leafs sold through October 2012, the United States with 16,484 units sold through October 2012, and Europe with more than 6,000 units sold by October 2012, led by Norway with 2,429 Leafs sold through October 2012, followed by the UK, with 1,051 Leafs sold through September 2012, and the Netherlands with 533 units through October 2012. A total of 773 units have been sold in other markets through August 2012."
    Adica au vandut fix in tarile in care ori existau deduceri mari de taxe, ori suport guvernamental foarte mare la achizitie. Trageti voi concluziile.
    Plus, procesele pe care le au in State vis-a-vis de pierderea capacitatii de inmagazinare a bateriei dupa 20.000 km, unele ajungand pana la o pierdere de o treime de indata ce au trecut de 30.000 km, informatie pe care Nissan nu a mentionat-o la vanzare.
    Plus, faptul ca in State, instalarea unui incarcator special acasa costa vreo 2200 dolari, plus inca alte mii pt upgradarea sistemului electric la 240 volti, ei avand sistemul pe 110-120 volti, la care stai pana iti vine somnul ca s-o incarci.
    Sa nu ma intelegeti gresit, eu imi doresc o alternativa nepoluanta la motoarele clasice, dar ca sa fiu prostit asa pe fata, mi se pare un pic cam insultator.
    21 35
  • Bravo Nisan, desi totul este la inceput si sunt multi critici optuzi eu zic ca aceste e un progres mare care ne da speranta la un viitor frumos. Si inca ceva, tehnologia noua e si a fost mereu pentru cei cu viziune si pentru cei indrazneti, asa a progresat omeniea pana acum nu cu gica contra, ca daca ne luam dupa ei si acum mergeam doar cu carutele.
    5 3
  • Marian
    ooooooo vai, dar ce citesc eu aici? au imbunatatit masina electrica. Cum vine asta? NU se laudau ei ca masina de o lansasera e super racheta si in 7 ani cand o sa apara baterii mai bune doar schimbi bateria si ai masina cu autonomie mai mare ca in momentul lansarii?
    3 10
  • @taz
    Mai verifica putin istoria, tehnologia nu e deloc noua, masini electrice cu baterii au existat inca de la inceputurile automobilismului, doar ca sunt evident imbunatatite. Obtuz e cel care inghite orice gogoasa fara sa mai verifice nimic, fara sa se intereseze pe ce cer astia o groaza de bani.
    Cat despre stersul de comentarii aiurea, m-am obisnuit, mai ales ca sunt lasate neatinse certuri urate.
    4 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru