JD Power SUA a făcut lista celor mai apreciate sisteme de navigaţie standard

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.11.2011
Dodge Charger, Hyundai Genesis Coupe şi Chrysler 300 au cele mai apreciate sisteme de navigaţie standard oferite pe piaţa din Statele Unite ale Americii, anunţă JD Power. Toyota RAV4 stă la polul opus al clasamentului.

Esential

33 la sută dintre nemulţumirile clienţilor privind unităţile GPS standard vizează imposibilitatea de a găsi o stradă.

Americanii de la JD Power au publicat rezultatele pe 2011 ale studiului de satisfacţie care vizează sistemele de navigaţie standard oferite de constructorii care operează pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Aparent, utilizatorii sunt frustaţi de lipsa de precizie de care dau dovadă aceste unităţi, de dificultatea introducerii unei adrese şi de alte probleme, cum ar fi imposibilitatea de a găsi o stradă sau o adresă. Cei de la JD Power au compilat nemulţumirile într-o listă, mai precis un studiu de satisfacţie a utilizatorilor. Modelele aflate în partea superioară a listei s-au descurcat cel mai bine, în timp ce modelele din partea inferioară a listei au avut cele mai slabe rezultate.

Fiind vorba de un studiu de satisfacţie, nu vorbim de performanţa propriu-zisă a sistemului sau de cât de avansat este acesta şi ce funcţii integrează, ci de cât de mult i-a plăcut utilizatorului respectivul sistem. Cel mai popular sistem de navigaţie standard se află la bordul modelelor Chrysler 300 şi Dodge Charger. Acesta este realizat de Garmin şi ocupă două poziţii în top trei.

Pe locul doi se află un sistem realizat de Hyundai Mobis şi aflat în dotarea lui Hyundai Genesis Coupe.

Cele mai puţin apreciate sisteme de navigaţie se află în echipare modelelor Toyota RAV4, Volvo XC90, Jaguar XJ, Mercedes-Benz GL, Mercedes-Benz ML, Volvo XC60, Jaguar XF,Mazxa CX-9, Mercedes-Benz GlK, Nissan Leaf şi altele. Toyota, Mercedes-Benz şi Ford au cele mai multe modele în partea inferioară a clasamentului. Cel mai prost clasat sistem de navigaţie este realizat de Denso Corporation şi vine în echiparea lui Toyota RAV4. Sistemul de navigaţie al lui Chevrolet Volt, Buick LaCross şi Lexus RX 350 este fabricat tot de Denso Corporation, dar modelele respective au reuşit o clasare în primele 15 poziţii ale clasamentului.

Via | JD Power

Comentarii (2)

  • Modelele americane au cele mai bune sisteme de navigatie.
    5 1
  • alpine
    honda accord din Europa cred ca are Alpine Electronics de pe TSX-ul american.Sta bine in clasament...
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru