Jeep ar putea lansa un model mai mic decât actualul Renegade

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 18.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep studiază posibilitatea introducerii unui model subcompact în gama sa. Acesta ar fi situat sub actualul Renegade și ar concura direct cu Fiat Panda Cross.

Jeep studiază posibilitatea creării unui model de clasă mică în gama sa de SUV-uri. Un Jeep mai mic față de actualul Renegade ar putea deveni realitate doar dacă oficialii mărcii vor identifica o piață pentru acesta. CEO-ul Jeep, Mike Manly a spus că marca americană privește cu interes segmentul modelelor crossover de oraș.

"Rata de creștere a vânzărilor în acest segment este impresionantă, dar trebuie să ne facem bine temele înainte de a lansa un model în acest segment. Un automobil mai mic este și mai puțin capabil, acest lucru fiind inevitabil datorită legilor fizicii. Iar un Jeep trebuie să aibă capacitatea de a negocia orice teren. În plus, automobilele mici sunt dificil de construit într-un mod profitabil, mai ales dacă le construiești departe de piața de desfacere", a spus Mike Manly, CEO Jeep, la Salonul Auto de la Detroit.

"Dacă vom decide să intrăm în acest segment, cel mai mare rival va fi Fiat Panda Cross, un automobil foarte capabil ce se bucură de succes în Europa.

Însă avem know-how-ul în cadrul Grupului", a completat Mike Manly, citat de publicația britanică Autocar.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • Un Fiat 500 redenumit cu insertii din plastic, de ce nu?
    4 12
  • Suleyman Cunoscatoru
    De la era JEEP Grand Cherokee 5.9 ZJ , ajungem la JEEP cu un posibil motor SINGLE AIR (cu un cilindru) de 0.4 cmc3 si 50cp + 4 roti de roaba si 500kg.

    Single AIR de 0.4 = un jumatate de motor TWIN AIR.
    9 8
  • Pana un alta au vandut in 2014 peste 1 mil de masini (cel mai bun an din istoria Jeep). Asta inseama ca totusi Marchionne nu e chiar tampit nu?

    Insa normal, se gasesc cunoscatori mioritici sa comenteze din fata monitorului, oameni care se pricep la toate insa la nimic.
    14 1
  • joe.giorgica
    au gasit cu cine sa faca comparatie!! o lauda pe sine,ca jeepul tot in ograda fiat e!....poata sa faca 7 jeepuri,,,si mai mici si mai mari,,,tot fiabilitatea proasta fiat v -a suferi!,,NU am vazut alte masini trase pe marginea soeselei decat fiat,,,,si "afara" si ro!.Si cand vad decupaturile la aripi roti patrate,,de pe timpul razboiului.....mmmm! parca ar avea roti patrate!
    2 11
  • @Andy
    Corect! Si nu numai Jeep sta bine la vanzari. Maserati a avut la randul sau vanzari peste asteptari.

    @joe giorgica

    Pentru cultura ta generala, sa stii ca Jeep a utilizat motoare diesel italiene (2.8) inainte sa fie preluat de Fiat.
    9 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru