Jeep și-a pus alarma să sune în 2017: va lansa un urmaș al lui Compass și un Wrangler pick-up

de Bogdan Mirică
Joi, 14.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeep a confirmat oficial lansarea a două noi modele. Primul este un SUV compact, gata să înlocuiească bătrânul Compass, iar al doilea va fi un Wrangler cu benă, adică un pick-up.

Unul dintre producătorii cu cea mai mare experiență în domeniul SUV-urilor, Jeep vrea să profite de pe urma exploziei acestui segment și confirmă oficial două noi modele. Reprezentanții companiei au anunțat cu ocazia Salonului Auto de la Detroit că vor introduce un SUV compact și un pick-up.

Modelul 4x4 compact va fi dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la New York, programat să și deschidă porțile în data de 25 martie. Până atunci, Jeep trebuie să aleagă un nume pentru noul model care va înlocui generațiile îmbătrânite ale lui Compass și Patriot.

Mike Manley, directorul global Jeep, a declarat că noul model va păstra unul dintre aceste două nume, însă o decizie finală nu a fost încă luată. Dilema este că Patriot este mai popular în Statele Unite, iar Compass este un nume deja familiar la nivel mondial.

Esential 2018 este anul în care ar trebui să sosească Jeep Wrangler pick-up.
Cel de-al doilea model este un pick-up, variantă de caroserie pe care Jeep nu a mai exploatat-o la maxim de multă vreme.
Modelul va fi bazat pe viitoarea generație a deja legendarului Wrangler, un titan în off-road, așteptat să predea ștafeta unui înlocuitor abia spre sfârșitul lui 2017. Prin urmare, pick-up-ul, care nu va fi altceva decât o variantă cu benă a lui Wrangler, va fi programat pentru debut în anul 2018.

Până atunci, Jeep trebuie să ne ofere un concept, cel mai probabil anul viitor. Jeep a anunțat că și Wrangler și varianta sa pick-up vor fi produse la aceeași uzină americană din Toledo.

Comentarii (8)

  • Daca tot au atata experienta in SUV si off-road, de ce naiba n-au reactionat mai devreme la tendintele pietei? Pana acum trebuia sa aibe cel putin atatea modele precum Nissan sau Toyota, daca nu mai multe. Trebuia sa scoata un SUV din orice tipar de caroserie si pentru orice dimensiune: din centimetru in centimetru.
    5 3
  • Daca varianta pick-up va arata ca cea din poza de mai sus va fi cu siguranta un hit,cel putin pe piata americana.
    6 1
  • Tembelus Rex
    Tibi ...chiar au experienta in 4x4 ....experienta serioasa as indrazni sa spun, asta nu inseamna ca sunt si cei mai buni......Pai de ce nu au scos multe modele ca Toyota ? Poate nu au banii celor de la Toyota....totusi din cunostintele mele eu nu sunt independenti de capul lor ...faceau parte din Chrysler acum mai nou din FCA....daca Chrysler avea sa zicem un management defectuos care se axa pe alte lucruri ...voila raspunsul....tot din Chrysler facea si face parte ....(acum din FCA) si Dodge ....cu ramificatia RAM separata de cativa ani.....la randul sau si astia aveau modele 4x4 erau modele spre exemplu care erau la fel doar ambalajul era diferit (nu sunt singurii care practica politica asta) Nitro avea corespondent in gama Jeep.....

    O alta particularitate la Jeep ....daca va uitati si analizati totusi nu sunt chiar mastodonti ceea ce produc ei comparativ cu suratele lor americane (unele modele nu toate evident) ...din cauza asta si succesul relativ mai mare pe alte piete decat SUA - bine aici SE MAI PUNE PRBLEMA CA NICI NU SUNT PROMOVATE CELELALTE, NU SUNT DISPONIBILE LA VANZARE OFICIAL..........ADICA NU POTI SA COMPARI la gabarit UN GRAND CHEROKEE cu SUBURBAN, TAHOE, EXPEDITION etc,etc ....sau poate vi-l amintiti pe EXCURSION ...am vazut unul in Romania .....cu numere de USA ....era enorm

    O alta explicatie ...probabil sunt mai traditionalisti.....oricum au cam rupt si traditia in momentul in care au aparut versiuni 4x2 pe la Compass si Patriot....Renegade.....un Jeep -ulet de buzunar.....
    12 1
  • commander
    Sunt de parere ca Jeep este marca cu cele mai bune masini pt off-road.
    Toyota si Nissan sunt aproape,dar n-au niciun model care invinga Wrangler-ul pe teren accidentat. Din testele facute de publicatiile straine reiese ca Grand Cherokee si micutul Renegate sunt cele mai bune modele din segmentele lor in off-road.
    10 1
  • rotila
    @commander
    wrangler avea un sistem de blocare la puntea fata vacuumatic cu membrana care trebuia inlocuit in fiecare an in noiembrie si se defecta inainte de 15 februarie anul urmator
    3 7
  • @rotila
    Si chiar vrei sa credem ce ai zis?! :)) nici macar o masina chinezeasca nu se defecteaza din 3 in 3 luni cum spui tu....
    10 1
  • AndreiRN
    Pai Jeep sunt masini Chinezesti dar asamblate un US.
    85% din componenti provin din China
    1 5
  • @rotila si AndreiRN Va credeam mai cu caramizile pe casa, dar se pare ca sunteti ca Madalescu...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru