Jeremy Clarkson risca sa fie concediat de Top Gear

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 30.05.2008
Jeremy Clarkson ar putea fi concediat de Top Gear pentru ca a declarat ca a condus cu 300 de km/h pe un drum public.

Jeremy Clarkson, celebrul prezentator al show-ului auto Top Gear, este pe punctul de a fi concediat de BBC, dupa ce ieri vedeta a recunoscut ca a condus pe drumurile publice cu 300 de km/h.

BBC este acum fortata de comentarii negative si de organizatii care promoveaza siguranta pe drumurile publice sa renunte la Clarkson. Ramane de vazut daca celebrul post de televiziune britanic va ceda presiunilor sau isi va sustine pana la capat vedeta.

Declaratia lui Clarkson a fost obtinuta de ziarista Rosie Boycott, angajata la Daily Mail, care a publicat apoi informatia fara a se gandi ca va da nastere unui asemenea scandal.

Clarkson a recunoscut ca a circulat cu aceasta viteza la volanul unui Bugatti Veyron in tunelul Limehouse Link, care leaga centrul Londrei de zona portuara. Vedeta a incercat apoi sa-si indrepte greseala declarand: "Nu am mai fost amendat pentru depasirea limitei de viteza de 20 de ani. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata de cand lucrez la Top Gear, pentru ca nu conduc cu viteze mari de obicei."

"In plus, eu nu am nici o influenta asupra publicului.

Nu are prea mare importanta ceea ce zic eu. Top Gear este doar un show, o emisiune de divertisment, oamenii nu ma iau in seama", a mai replicat Clarkson.

Kevin Clinton, seful Organizatiei Regale de Prevenire a Accidentelor, a reactionat imediat la aflarea declaratiei: "Bineinteles ca a circula cu asemenea viteze este ilegal, iresponsabil si periculos insa viziunile lui Clarkson asupra vitezei sunt cunoscute de toata lumea si adeseori deplasate. Nu luam prea in serios ceea ce declara el si din fericire nici ceilalti oameni nu o fac", a incheiat Clinton.

Desi a declarat ca nu a mai fost amendat pentru depasirea vitezei legale de 20 de ani, Clarkson a fost chemat in justitie anul trecut.

Motivul a fost unul simplu: o Alfa Brera V6, imprumutata pentru drive-test de Jeremy Clarkson a fost surprinsa de radar cu 131 km/h intr-o zona unde viteza maxima era de 80 de km/h. Acuzatiile au fost insa retrase pentru ca nu s-a putut dovedi cine era la volan.

via | MailOnSunday

Taguri: Bugatti, Veyron

Comentarii (23)

  • aaa
    pai Clarkson e motorul show-ului ... o sa le fie f. greu sa aduca altul cu o asemenea carisma ... nu e imposibil de inlocuit, dar nu cred ca trebuie concediat pe tema asta ... asta ar insemna ca noi trebuia sa-l fii concediat pe Basescu de vreo 200 de ori pana acu' :-)
    0 0
  • costas
    basescu
    Noi traim in Romania SIC!
    0 0
  • E ca si cum ar renunta Mcdonald`s la Clovnul lor......nu ca jeremy ar fi un clovn...sa nu se inteleaga gresit....dar e mai mult sau mai putin mascota lor....cand il vede lumea la tv nu spune uite`l pe jeremy clarkson....si uite`l pe ala de la TopGear.
    0 0
  • IceCub
    Clarkson = Top Gear
    Top Gear nu va fi niciodata la fel fara Clarkson, iar BBC cred ca, constientizeaza acest lucru. El reprezinta Top Gear. Emisiunea celor de la BBC se desprinde de restul emisiunilor de profil, tocmai datorita carismei lui Clarkson, a modului original de prezentare, a umorului britanic si a refuzului de a transforma Top Gear intr-o emisiune ordinara cu masini "ordinare".
    0 0
  • DC CE NU..
    HEY DE CATE ORI AI OCAZIA SA PUI MANA PE UN Bugatti Veyron....CARE IMPATIMIT DE AUTOMOBILE NU AR MERGE CU VITEZA ASTA CU O ASEMENEA MASINA
    0 0
  • alex_gt
    veyron...bleah masina facut de VAG doar pt ca se poate si au bani , mare lucru ..or sa se bata in piept nemtii cu asta 100 ani
    0 0
  • Corect roy
    Corect!
    Care barbat ar putea rezista tentatiei sa stea intr-un Veyron si sa nu merga Repede... Ar fi complet inuman sa-i fi cerut sa mearga sub limita vitezei legale. Era intr-un tunel. Cine nu calca masina mai mult in tunele? Sa fim sinceri.. Bravo lui ca a condus asa ceva si cum conduce... Ce ne puteam astepta sa zica - "Da, am respectat intotdeauna viteza legala."?! Ar fi fost ridicol, ca aseara - Oprescu - cum ca nu a luat niciodata spaga; frumoasa declaratia (putea sa spuna altfel? ...NU!), dar cine-l crede?? Clarkson a raspuns insa cinstit si ... a facut ceva care si noi am fi facut 100% - noi toti care citim stiri despre masini. Asa ca cei de la BBC ar fi complet dusi cu pluta daca ar schita macar un gest inmpotriva lui Clarkson. Sa speram ca nu o vor face.
    0 0
  • ma ... pooi dak a condus q 300 ... yo il apreciez ... bv'o lui ... se vede k a invatat cva d knd e la topgear
    0 0
  • AndreiRN
    Conflict
    Pai ar fi o vorba "Hotul neprins este negustor cinstit" dar nu tot ce spune un individ este considerat adevarat.
    Si daca totusi o asa viteza este considerata periculoasa de ce se permite vanzarea acestor masini?
    Pt bani. Pt taxele pe care le genereaza o astfel de vanzare. Doar faceti socoteala cat este taxa de vanzare pe care o incaseaza guvernul de la un Veyron. Dar inregistrarea.
    Cam groasa ipocrizia tinand cont ca mai mult de jumatate din bani de benzina merg in buzunarele politicienilor. Ce interes au ei sa se vanda masini ieftine si cu consum mic?
    Cat despre viteza exceziva daca nu ai fost prins inseamna ca au fost conditii de drum bune si nu ai deranjat pe nimeni.
    0 0
  • pentru :))
    OFF TOPIC
    ma... pooi dak ai invata sa scrii romaneste...
    Se vede ca nu prea ai invatat nimic de cand esti la scoala.

    ON TOPIC
    Putem fi siguri ca si sezonul viitor tot Clarkson va fi vedeta showului.
    0 0
  • just me
    pt care redactezi "stirile" ..
    k sa stii si tu BBC nu are nici o treaba cu productia emisiunii Top Gear..
    aceasta este produsa de cei trei prezentatori si au semnat un contract prin care BBC o difuzeaza..
    Jeremy Charles Clarkson + Richard Mark Hammond + James May + STIG = TOP GEAR !!
    asa k mai informeaza-te inainte sa spui k da pe cineva afara din emisiune!!
    0 0
  • 0-300 in 20 sec. e normal ca orice ar avea sansa sa conduca asa ceva ar merge cu viteza. Atat timp cat nu se poate demonstra ca cineva a incaltcat legea nu mi se pare OK sa fie santionat.
    Eu de exemplu am mers cu 250 km/h porin oras...ma crede cinevA?
    0 0
  • STEFF - mincinosu'
    Eu nu cred ca ai conduc cu 250 in oras...nu te cred ca ai condus cu 250 nici macar in afara!
    0 0
  • Danutzky
    ???
    ma deci.... ori cu 300 ori cu 131? :| cu 300 e ceva... da cu 131 iar e stire de umplut spatiul virtual
    0 0
  • sunshine64sm
    Viteza asta o prins-o cu Loganu
    De buna sama ca trii sute la ora i-o prins cu Loganu nost'. Apai asa mai mere treaba ...
    0 0
  • lol
    mah, era tare daca prindea 300 kmh cu un logan...
    0 0
  • bau bau
    310
    Si eu am mers cu 310 pe autostrada soarelui si nu m-a dat nimeni afara. SIC!
    0 0
  • patricia
    300?
    s-a laudat ziaristei si ea l-a taxat pentru ca s-a simtit dusa cu presul...
    0 0
  • Iulian
    300+ mai liciteaza cineva?
    "s-a laudat ziaristei"... de parca e cine stie ce performanta sa prinzi 300 cu un Veyron... daca-ti aluneca putin piciorul mai spre podea, deja esti la 300. Lauda ar fi fost daca era intr-adevar cu un Logan :D.
    0 0
  • Adrian
    Opinie...
    Toti spuneti ca-i tare ca a mers cu 300 prin tunel. Problema e ca a mers prin oras, pe o strada obisnuita. Stiti cati brezi au incercat sa faca asta la proportii mai mici si au sfarsit tragic. O gramada. Si acum au cruci, lumanari, poze etc. la "locul faptei" si o gramada ii plang. Eu as plange de prostia lor. Cat despre Clarkson eu unul cred, daca e adevarat ce scrie aici, ca nu va scapa basma curata. Personal, mi-am schimbat parerea despre el. Ca multe "aventuri" din TopGear erau aranjate dinainte le treceam cu vederea de dragul divertismentului, dar sa faci asemenea declaratii din postura in care te aflii seamana cu numeroasele aberatii ale politicienilor romani pe care noi i-am votat, dar ne miram ca ne-au dezamagit.
    0 0
  • clarkson
    300 in tunel
    Tunelul ala are 1.8 km (sursa: Wikipedia). Cam cat timp a mers cu 300 km/h (5 km pe minut)? Maxim 10 secunde - pana a accelerat si pana sa franeze era deja afara.
    0 0
  • un nervos
    @ bau bau
    spune'mi te rog cu ce masina ai mers tu cu 310 + motor si daca ai adus modificari si poate mai vorbim.
    0 0
  • pitbull
    jeremy
    POATE SA CONDUCA SI CU 500 LA ORA ESTE CEL MAI TARE SI CEA MAI TARE EMISIUNE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru