Jeremy Clarkson sărbătorește viitoarea sa emisiune auto cu o achiziție nouă: un supercar de aproape 700 de cai putere

de Bogdan Mirică
Marti, 25.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jeremy Clarkson va avea o nouă emisiune auto alături de foștii săi colegi de la Top Gear. Totuși, contractul cu Amazon i-a mai adus și altceva lui Clarkson: un nou supercar în garaj.

Într-o conferință de presă recentă, șeful și fondatorul Amazon vorbea despre cele 250 de milioane de dolari pe care compania le va plăti pentru trei sezoane alături de vechiul trio Top Gear.

Amazon: ”Cele 250 de milioane pe care le plătim pentru emisiunea lui Clarkson reprezintă o investiție costisitoare, dar merită”

Jeremy Clarkson, James May și Richard Hammond vor face o nouă emisiune auto, difuzată pe canalul online Amazon Prime, iar cei 250 de milioane reprezintă bugetul producției, inclusiv salariile celor trei. Costurile sunt destul de mari, însă Clarkson și echipa promit să ducă mai departe seria emisiunilor de succes.

Jeremy pare să sărbătorească deja contractul cu achiziția unui automobil exotic. Este vorba despre unul dintre cele mai noi supercaruri McLaren, fotografiat în momentul livrării. Clarkson a optat pentru un McLaren 675LT, model dezvăluit în primăvara acestui cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Esential 250 de milioane de dolari va plăti Amazon pentru trei sezoane alături de vechiul trio Top Gear.
675 de cai putere oferă supercarul achiziționat de Jeremy Clarkson.
Supercarul britanic folosește un motor V8 bi-turbo, de 3.8 litri, capabil să producă 675 de cai putere şi 700 de Nm, adică cu 25 de cai şi 50 de Nm în plus faţă de versiunea standard 650S.
Pe lângă aportul de putere, McLaren 675LT a fost supus şi unui proces intens de reducere a masei totale. Supercarul este mai uşor cu 100 de kilograme decât 650S. Aşa se face că masa totală este acum de numai 1230 de kilograme.

Toate aceste eforturi au făcut ca sprintul de la 0 la 100 de km/h să se facă cu 0.1 secunde mai repede, adică în 2.9 secunde. Sprintul până la 200 de km/h este cu 0.5 secunde mai rapid, adică se realizează în 7.9 secunde. Viteza maximă a urcat şi ea uşor, până la 330 de km/h.

via dailymail

Comentarii (8)

  • Baietii au luat avansul pentru primul episod ? :)
    12 1
  • @unckle: Primul sezon, de fapt.
    6 0
  • Saracul, cu ce-o sa traiasca pana la urmatorul salariu?
    6 0
  • best of nesimtire si infatuare:
    Jeremy Beecali Clarkson
    16 12
  • Hammond
    Nenea Jeremy putea sa-si ia oricum jucaria asta si inainte de Amazon... vreun milion gasea el lasat printr-un sertar.
    6 0
  • @rov: omul lucreaza fix in domeniu asta, fix cu ultimele aparitii si "racnete" din industrie, a avut si condus ce putini in lumea asta au avut ocazia, iar pe deasupra a cumparat de la o marca din tara lui, deci a bagat banii in propria economie. Chiar nu iti intelegem frustrarea saracacioasa de tip Pantelimon... daca isi lua camile suflate cu aur ca leii de la palatul din Aviatorilor, din care sa faca branza din lapte de cocoasa direct cu mucegai nobil, mai ziceam!
    15 7
  • Mitica Blajinul
    Clarkson nu are cultura auto.Nu este un cunoscator.@automarket are o gramada de cunoscatori care nici macar nu au vazut atatea masini cate are omul asta.
    3 7
  • nimeni nu contesta experientele lui Clarkson cu automobile.
    Insa foarte multi sunt oripilati de stilul lui impertinent si lipsit de bun simt, ce nu are nimic in comun cu testarea si prezentarea corecta a unei masini. De asta nu am cumparat si nu am urmarit TG niciodata.
    Va dau doar exemplu cu Dacia:
    ''Jeremy Clarkson a criticat si nordul Angliei, spunand despre soferi ca trebuie sa se lupte pentru un loc de munca cu "o jumatate de milion de Dacii inregistrate in strainatate, care sunt conduse de oameni care n-au mai vazut asfalt in viata lor si care cred ca limita de viteza este viteza maxima a masinii lor. Care este de vreo 70 de kilometri pe ora (42 de mile pe ora in orginal, n.r.)".
    Pe rahatul asta l-as baga in... ''lumea reala''
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru