Jim Hackett este noul CEO Ford: Ovalul Albastru anunță și alte modificări la nivelul conducerii

de Cornel Șocariciu, Foto | Ford
Luni, 22.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat numirea lui Jim Hackett pe postul de CEO. Acesta vine să-l înlocuiască pe Mark Fields.

Ford a publicat un comunicat de presă prin care anunță despărțirea de Mark Fields, CEO-ul Ovalului Albastru. În locul său a fost adus Jim Hackett, om care în trecut a condus compania Steelcase și care, din 2016 se află în fruntea subsidiarei Ford Smart Mobility LLC.

Mark Fields a stat alături de Ford timp de 28 de ani, iar mandatul în postura de CEO a fost început în 2014. "Mark Fields a fost un lider excepțional și merită tot creditul pentru ce a reușit în toate rolurile pe care le-a îndeplinit în cadrul Ford", a declarat Bill Ford.

Jim Hackett va avea de îndeplinit trei priorități: îmbunătățirea operațiunilor executive, modernizarea modelului de business și transformarea companiei pentru a îndeplini viitoarele provocări.

Totodată, Ford a numit noi oameni în fruntea structurii operaționale. Jim Farley a devenit vicepreședinte executiv și președinte Global Market, Joe Hinrichs a primit funcția de vicepreședinte executiv și președinte în cadrul departamentului Global Operations, iar Marcy Kelvorn a fost anumit vicepreședinte executiv și președinte în cadrul diviziei Mobility.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru