Jobul de vis? Google angajează "șoferi" în mașinile care se conduc singure

de Mircea Meşter
Marti, 17.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Teoretic, un șofer nu prea are ce să facă într-o mașină care se autopilotează. Și totuși, Google le oferă doritorilor 20 de dolari pe oră pentru a monitoriza constant funcțiile mașinilor testate de gigantul american pe străzile orașelor de peste Ocean.

Veștile legate de mașinile autonome dezvoltate de diverși constructori se întețesc pe zi ce trece, semn că tehnologiile care le vor permite mașinilor să circule fără a fi nevoie de acțiunea efectivă a șoferului sunt - vrem, nu vrem - aproape de noi. 

Cele mai noi vești de acest tip vin din Statele Unite, acolo unde Google angajează șoferi pentru mașinile autonome pe care le testează în Arizona și California. Da, ați citit bine: Google angajează șoferi pentru mașinile care se conduc singure. De fapt, "șoferi" este un termen oarecum inexact, pentru că Google își dorește supraveghetori ai sistemelor care fac mașina să funcționeze. 

Contra unei sume destul de consistente - 20 de dolari pe oră - șoferii pe care îi va alege Google trebuie să stea timp de 6-8 ore pe zi pregătiți la volan și să preia controlul mașinii imediat în cazul în care e nevoie de asta. Va exista și un pasager pe scaunul din dreapta, rolul acestuia fiind de a nota toate elementele vitale ale traseului pe laptop.

Șoferul și pasagerul vor schimba prin rotație rolurile.

Contractele pe care le vor semna doritorii cu Google vor fi pe unul sau pe doi ani, însă cei care se vor califica pentru ineditele slujbe vor fi nevoiți să se încadreze într-un profil de angajat care specifică faptul că trebuie să se concentreze încontinuu pe software-ul mașinii, să fie familiarizați cu șoselele americane (în particular cu cele din orașul Phoenix, Arizona), să ofere la nevoie date concise despre funcționarea mașinii, să ofere feedback inginerilor și să fie disponibili pentru relocare pentru perioade care pot ajunge la o lună. Un alt element necesar este capacitatea de a scrie 40 de cuvinte pe minut la tastatură și, evident, capacitatea de a face asta în timp ce mașina se deplasează. Permisul de conducere, antecedentele rutiere fără probleme și un cazier curat fac parte și ele dintre cerințele obligatorii ale celor de la Google.

via Rushlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru