Jumatate dintre politistii rutieri din Iasi, cercetati pentru luare de mita

De Mircea Meșter
Publicat Sambata, 14.02.2009
Parchetul si Directia Generala Anticoruptie au pus sub acuzare 45 dintre cei 90 de politisti rutieri din Iasi pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Conform unor surse judiciare citate de cotidianul Gandul, nu mai putin de jumatate dintre politistii care fac parte din corpul Politiei Rutiere Iasi au fost pusi ieri sub urmarire penala, fiind acuzati de luare de mita si abuz in serviciu. Impreuna cu cei alti patru politisti care au fost pusi sub aceleasi acuzatii in luna ianuarie, numarul agentilor cu dosar penal din Iasi a ajuns la 45, din totalul de 90 de cadre existente in subordinea biroului rutier al Politiei Iasi.

Actiunea Directiei Generale Anticoruptie din cadrul MAI si a procurorilor Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi a inceput in urma unor plangeri si sesizari pe care iesenii le-au depus impotriva agentilor de circulatie din acest judet. Conform informatiilor publicate de Gandul, procurorii au ridicat de la sediul politiei din Iasi, ca probe, zeci de mii de procese verbale de contraventie si dosare penale.

Presa locala ieseana noteaza astazi ca, in cazul celor 45 de agenti ai Serviciului de Politie Rutiera din Iasi exista o cercetare prealabila, acestia riscand sactiuni disciplinare si chiar excluderi in cazul in care vor fi gasiti vinovati.

"Ancheta este in curs.

Momentan, politistii vor lucra in continuare in cadrul Seviciului deoarece nu au fost pusi la dispozitie", a declarat subinspectorul Virginia Pralaea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de politie din Iasi.

via | Gandul
foto | Mediafax

Comentarii (12)

  • Coruptia Rutiera !!!
    Politia romana=coruptie !!!
    Coruptia rutiera si nu politia rutiera se numeste ! In orice oras din romania este la fel,politisti corupti ! Sa se termine odata !!!
    1 0
  • jumate au fost prosti sau lacomi
    de aia au prins atat de multi..........si e si an electoral asa ca trebuiau sa iasa la zar cu dastea rasuflate..........
    0 0
  • cozappz
    Si restu'?
    Eu credeam ca e vorba de toti politistii din ROMANIA, nu numai de cei de la Iasi! Pacat.
    0 0
  • Ia uite, cate capete seci pe metru patrat in poza aia :))
    Politia e corputa pana-n membrana celulelor, lucrul asta e deja cunoscut.
    Faptul ca mai "prind" si ei cativa amarati care probabil ca n-au reusit sa mai cotizeze la nivel superior e doar praf in ochi.
    0 0
  • Walker
    !!!
    In romania de aztazi cel mai josnic lucru este a fi politist !!!
    0 0
  • Coruptia cea mai mare in politie, se gaseste prin moldova si prin sudul tarii, asa ca au inceput de unde trebuie
    0 0
  • 45 DE AGENTI
    Să vedem cînd ajunge DGA la Suceava - Falticeni , e posibil să fie 80% pusi sub urmarire.
    0 0
  • 45-55
    minciuni in ROMANIA nu exista coruptie nici in spitale nici la politie sau la primarii exista suplimente de ratie sau stres la locul de munca dar nici de cum mita sau bani negrii ex; fotbal conturii de la mama natura
    0 0
  • anonim
    scoala de soferi
    Rusine politiei din Iasi ......cand am dat de carnet,m-a luat ca martor pentru o cucoana care nu stia ce inseamna schimbator de viteze.....eu nu am gresit nimic,fara laude,dar eu nu am trecut...cucoana da,cand am terminat a venit politistul la mine si imi zice "am vrut sa te trec si pe tine dar....vezi si tu luna urmatoare cum faci....."chiar nimeni nu ia atitudine.
    5 0
  • anonim
    scoala de soferi
    am uitat sa va dau un nume...Iftimie
    4 0
  • anonim
    cineva a spus ca a dat ex. pt. carnetul de sofer,aici in iasi.si nu a trecut.a mentionat chiar si numele agentului examinator.vreau sa va spun ca si eu am dat cu acelasi politist examenul,si nu o data ,chiar de 2 ori.de fiecare data m-a picat.ultima oara nici macar nu m-a lasat sa conduc decat vreo suta de metri.acum stau si plang ca o fraiera si ma gandesc cum de am avut "sansa" sa am acelasi examinator de 2 ori?din prima trebuia sa iau carnetul-fara sa ma laud,va spun sincer-dar a doua oara chiar nu mi-a dat nici o sansa sa ii arat ca stiu sa conduc.si sa va mai spun ceva.am dat ex.pe o ninsoare si un frig,iar de zapada ce sa mai zic.si toata lumea care m-a vazut cand conduceam la ore si instructorul ,mi-au spus ca acum cu siguranta o sa iau carnetul.iar martorul pe care l-am avut,atunci nu a zis nimic,dar dupa ce a dat examenul si el,apoi politistul a plecat a spus ca eu am avut dreptate,iar agentul nu a procedat corect.acum spuneti-mi si voi ce parere aveti?caci eu una m-am saturat sa tot le dau bani,ca deh trebuie sa dau din nou ex.la sala,apoi trebuie sa platesc iarasi ore suplimentare si taxa de examen si poate li se face mila si nu mi-l mai dau pe acest"agent"ca si examinator.imi pare rau ca spun asta,intotdeauna i-am apreciat pe politisti,dar chiar ca sunt corupti.pe cei care gresesc ii ajuta si le trec cu vederea multe,iar celor care sunt corecti li se da cu tifla.imi cer scuze pt.ca am scris atat de mult,dar sunt f.suparata.PS.tot cu IFTIMIE am dat si eu
    4 1
  • Pentru cei care au dat cu Ifti
    Va rog frumos sa lasati frazele gen "fara sa ma laud" la o parte. Sunt satul sa vad si sa aud soferi care zic ca, conduc bine dar sunt praf. As putea sa dau 1000 de exemple, am filmari de la camera din masina cu asa zisii "conducatori auto" care se cred soferi. Pai daca tu nici macar nu ai luat permisul, si zici ca conduci bine.. ce pot sa mai zic.
    (Sala 25pct. Strada 6pct)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru