Kadjar le dă aripi celor de la Renault: urmașul lui Koleos se lansează anul acesta și va avea un alt nume

de Bogdan Mirică
Miercuri, 17.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault lucrează la noua generație a modelului Koleos, așteptată să își facă apariția spre sfârșitul anului viitor și să fie disponibilă în showroom la începutul lui 2017.

Odată cu lansarea noului Kadjar, Renault le-a dovedit tuturor că are potențialul de a oferi modele de tip crossover cu performanțe bune. În plus, francezii beneficiază de expertiza off-road a fratelui de concern Nissan.

Inspirați de succesul lui Kadjar, dar și de evoluția explozivă a segmentului SUV-urilor, Renault vrea cât mai repede un înlocuitor pentru Koleos. Informația a fost confirmată de oficialii francezi și naște deja primele speculații privind data de lansare. Cele mai optimiste previzuni vorbesc despre o comercializare începând cu anul 2017.

Urmașul lui Koleos va fi bazat pe platforma lui Nissan X-Trail, dar nu va oferi spațiu pentru șapte pasageri, după cum spune chiar Thierry Bolore, responsabilul Renault pentru competitivitate. Renault caută să evite astfel o canibalizare a crossover-ului cu actualul Espace, monovolumul care a fost promovat și ca un model capabil să ajungă în teren accidentat.

Lansarea europeană a înlocuitorului este programată după cea a versiunii introduse pe piața chineză, așteptată să debuteze la Salonul Auto de la Beijing, în aprilie, anul acesta.

Chiar dacă va fi adresat Bătrânului Continent, modelul va fi produs tot la uzina chinezească din Wuhan, acolo unde a luat naștere și generația actuală. Directorul uzinei chiar a confirmat că există deja 50 de prototipuri ale noii generații, toate supuse testelor.

Deși nu a oferit informații privind numele viitorului înlocuitor, este aproape sigur că Renault va dori să abandoneze denumirea Koleos, ea fiind sinonimă cu eșecul în Europa. Ea va fi păstrată în China, însă europenii ar putea să facă cunoștință cu Maxthon, un nume vehiculat de presa internațională.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (8)

  • ``așteptată să își facă apariția spre sfârșitul anului viitor și să fie disponibilă în showroom la începutul lui 2017´´ Ne place formulare la voi.....
    8 1
  • ANONIM
    Buna ziua,

    Modelul Kadjar de la Renault a fost lansat de ceva vreme, acesta se afla in showroom-uri de luni bune.
    0 10
  • koleos arata groaznic, pe cand Kadjar arata fantastic! e mai frumos decat mazda cred
    13 6
  • Mie mi-a plăcut Koleos ca design și denumire.
    8 5
  • Se confirma inca o data ca design-ul vine o masina. Nu conteaza performantele, tehnologiile, artifciile. Conteaza insa imaginea/reputatia producatorului (deci echipa de marketing) si aspectul masinilor.
    Pe aceeasi idee, uite cum s-a dezvoltat Kia/Hyundai.
    6 1
  • Stiti care e singura chestie care-mi place la Renault Kadjar?Melodia de la reclama :)
    In rest, nu stiu cum poate fi asta o masina frumoasa, sau buna, sau mai stiu eu cum. Ca posesor de doua masini (britanica si japoneza), mai bine Dusted decat Kadjar!
    4 15
  • Mi-ar fi placut un titlu de genul "Dacia Duster ll va debuta la salonul de la Paris din toamna lui 2016....". Cred ca George Lucas ar fi inreresat pentru noul sau film SF.....
    5 1
  • o mizerie inlocuita cu un model super ca design, pacat ca e renault!
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru